Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
23.01.2024
07:38
Foto: Primož Pribac
Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije vabi k opazovanju ptic, ki se pozimi pojavljajo v naši okolici.

Enotedenska akcija, poimenovana Ptice okoli nas

Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (Dopps) je v tem tednu začelo akcijo opazovanja ptic, ki se pozimi pojavljajo v naši okolici. Z akcijo želijo ljudi spodbujati k boljšemu zavedanju narave in spremljati, kaj se dogaja s pticami v naseljih, akciji pa se lahko pridruži vsakdo.

Sodelovanje je prostovoljno in preprosto. Vzeti si morate zgolj pol ure, ter opazovati in beležiti vrste in število opaženih ptic. Za pomoč pri prepoznavanju vrst so na Doppsu pripravili letak s fotografijami ptic, sicer pa je več informacij o akciji na voljo na spletni strani ptice.si pod zavihkom Ptice okoli nas.

"Ptice lahko opazujete skozi okno, ob krmilnici, ali pa se odpravite na sprehod okrog doma, šole ali vrtca. Tudi če ptic v izbranem času ne boste opazili, je to za nas pomemben podatek", so sporočili z Doppsa. Sodelujoči naj svoja opažanja do konca februarja sporočijo po spletnem obrazcu, ki je na omenjeni spletni strani, ali pa izpopolnjen letak pošljejo po pošti na naslov društva, DOPPS, p.p. 2990, 1001 Ljubljana.

opazovalnica ptic

Pridružite se nam

Novice iz Posavja