Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
22.06.2023
08:19
gibanjesvoboda.si
V Strasbourgu te dni poteka zasedanje Parlamentarne skupščine Sveta Evrope (PSSE). Na zasedanju sodelujeta vodja slovenske delegacije v PSSE, Tamara Vonta, in nadomestni član, mag. Dean Premik.

Poslanka iz Posavja, Tamara Vonta, vodila sejo Sveta Evrope

V torek, 20. junija, je pod vodstvom Vonte potekala razprava o aktualnih političnih razmerah na Poljskem. Na pobudo Odbora za politične zadeve in demokracijo je uvodničar razprave postal nizozemski poslanec Pieter Omtzig.

V ospredju migracije, beloruski izgnanci in udeležba ruskih športnikov na Olimpijadi 2024

V prihodnjih dneh se bo PSSE osredotočila na teme, ki vključujejo migracije, izzive, s katerimi se srečujejo Belorusi v izgnanstvu, reformo zakonodaje o človekovih pravicah v Združenem kraljestvu in transnacionalno represijo. Posebna pozornost bo namenjena tudi ruski agresiji na Ukrajino ter udeležbi ruskih in beloruskih športnikov na Olimpijskih igrah v Parizu 2024.

V palači Sveta Evrope na ogled razstava "Ustava v stripu"

Ob tej priložnosti Slovenija obeležuje 30. obletnico članstva v PSSE. V tem duhu je v palači Sveta Evrope na ogled razstava "Ustava v stripu", ki jo je Državni zbor skupaj z Ustavnim sodiščem pripravil ob 20. obletnici sprejetja slovenske Ustave.

svoboda
tamara
vonta
posavje
politika

Pridružite se nam

Novice iz Posavja