Skip to main content
Sobota, 9. december 2023
18.07.2023
13:56
Tečaj masaže dojenčka v dvorani brežiške knjižnice
Foto: Knjižnica Brežice
Julij in avgust sta meseca, ko je Knjižnica Brežice odprta krajši čas kot sicer. Člane in uporabnike knjižnice pa tudi v tem obdobju nagovarjamo z raznolikimi vsebinami.

Tečaj masaže dojenčka v dvorani brežiške knjižnice

BREŽICE Ena takšnih vsebin je brezplačni tečaj masaže dojenčka, ki ga v sodelovanju z Majo Trupi, certificirano inštruktorico masaže dojenčkov po metodi IAIM, izvajamo že drugo poletje zapored. Letos zaradi velikega zanimanja celo v dveh skupinah.

V minulem ponedeljkovem dopoldnevu, 17. julija 2023, so se udeleženci obeh razpisanih skupin v Dvorani Savice Zorko srečali prvič. To bodo do vključno 14. avgusta 2023 storili še štirikrat. Z željo, da bodo danes še dojenčki nekoč redni obiskovalci naše knjižnice in raznolikih vsebin, ki jih nudimo, smo zbrane seznanili z možnostjo brezplačnega vpisa do dopolnjenega 18. leta starosti in posameznimi storitvami.

Fotogalerija (Foto: Knjižnica Brežice):

Knjižnica je odprt socialni prostor, namenjen tudi druženju in sprostitvi. Cilj izvedbe tovrstnega tečaja je spodbujanje zdravilnega dotika ter utrjevanje vezi med starši in dojenčki. Slednji se v svojih prvih šestih mesecih življenja navajajo na dotik(e). Naloga staršev pa jim je slednje približati kot lepo in pozitivno izkušnjo. Temu so in še bodo sledile tudi udeleženke tečaja. V prijetnem vzdušju se bodo postopoma naučile masažnih prijemov za celotno telo, ob tem pa se dotaknile tudi diskusij o aktualnih temah vsake mamice. Inštruktorica je/bo prijeme kazala na lutki, za starše pa je bistveno, da se naučijo pravilnega izvajanja prijemov, nato pa v domačem okolju masažo izvajajo takrat, ko je dojenček za to najbolj razpoložen.

Z Majo Trupi smo v minulih mesecih že spletali vezi. Od lanskega septembra do vključno letošnjega junija je enkrat mesečno na mladinskem oddelku knjižnice oziroma v knjižnični dvorani izvajala brezplačna tematska srečanja za nosečnice in mamice na/po porodniški, imenovana Zaupam si. Je pa tudi soorganizatorka vsebine letošnjega jubilejnega Festivala Dojiva se. Slednji bo od 1. do vključno 4. avgusta potekal na spletu, v soboto, 5. avgusta 2023, pa bo dogajanje v živo potekalo v petnajstih mestih po Sloveniji, med njimi tudi v Brežicah. Med 9. in 12. uro se bomo družili v parku pri knjižnici (v primeru dežja v knjižnični dvorani). Festival je prostovoljske narave, podrobnejše informacije o dogajanju pa bodo sproti objavljene na spletnem mestu www.festival-dojiva.se. Vabimo vas, da jih spremljate in se nam pridružite na raznolikem dogajanju. Tako srečanja Zaupam si kot Festival Dojiva se potekajo pod okriljem Veva, spletne šole za starše. Veseli nas, da so tovrstne vsebine med našimi člani in uporabniki prepoznane ter jim brezplačno dostopne. Tudi na ta(k) način knjižnica otroke spremlja od rojstva dalje.

Mateja Kus, Knjižnica Brežice

brežice
knjižnica brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja