Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
09.10.2023
11:51
Foto: ZPMS
V okviru Tedna otroka je Društvo prijateljev mladine Brestanica priredilo številne dejavnosti, s katerimi so spodbudili otroško radovednost.

Delavnice z dišavami narave

V okviru Tedna otroka, ki je letos potekal pod sloganom »Zakaji in zatoji radovednosti«, je Društvo prijateljev mladine Brestanica organiziralo različna srečanja, aktivnosti in dejavnosti za otroke. "Letos smo članice ZPMS v ospredje postavile radovednost. Skozi različne aktivnosti smo otroke nagovorili, da bodo v življenju čim bolj radovedni, saj je radovednost pot do znanja in izkušenj".
 
V torek, 3. oktrobra 2023, smo v sodelovanju s »Šepet narave« organizirali tri delavnice pod naslovom "Odkrij skrivnosti zelišč", kjer smo preživeli čudovito popoldne obarvano z zelišči in druženjem. Otroci so se preizkusili v izdelavi mazila, mošnjička sreče ter kopalne soli in tako odkrivali uporabnost zelišč. Delavnic se je udeležilo 24 otrok.

Druženje treh šol

Četrtek, 5. oktobra 2023, smo si popestrili z druženjem z vrstniki, kjer so se otroci iz OŠ Adama Bohoriča Brestanica družili z vrstniki iz OŠ Koprivnica in OŠ Senovo. Druženje je potekalo pri Osnovni šoli Adama Bohoriča Brestanica v organizaciji in sodelovanju treh društev in sicer DPM Senovo, DPM Koprivnica ter DPM Brestanica. Za otroke smo pripravili 6 ustvarjalni delavnic, plesno delavnico, poslikavo obraza ter peka pic in kruhkov. Za piko na »i« pa smo poskrbeli z napihljivim igralom. Otroke, starše in prostovoljce ter prostovoljke sta nagovorila podpredsednica Društva prijateljev mladine Brestanica, Suzana Robek, ter predsednik Zveze prijateljev mladine Krško, ki je hkrati podpredsednik Zveze prijateljev mladine Slovenije, Uroš Brezovšek. Obema se zahvaljujemo za izrečene besede.
Srečanja se je udeležilo 120 otrok iz Brestanice, Koprivnice in Senovega.

Teden smo zaključili v soboto, 7. oktobra 2023 z ustvarjalno delavnico v prostorih društva. Otroci so ustvarjali na temo jeseni in uživali v druženju ter spoznavanju vrstnikov. Druženja se je udeležila tudi predstavnica Zveze prijateljev mladine Krško. Delavnice se je udeležilo 19 otrok.

Fotogalerija (Foto: ZPM Brestanica):

Prispevek skupnosti k uspešnemu Tednu otroka

Društvo prijateljev mladine Brestanica se ob tej priložnosti zahvaljuje OŠ Adama Bohoriča Brestanica, DPM Koprivnica in DPM Senovo za soorganizacijo, Gasilskemu društvu Brestanica, Šepetu narave, članicam » Pridne roke Rajhenburga«, Stanki Jankovič za donacijo napihljivega igrala, predsedniku ZPM Krško za obisk in nagovor ter članom Društva prijateljev mladine Brestanica za sodelovanje pri izvedbi programa Tedna otroka.
Čudovito je videti, kako otroci uživajo v aktivnostih, druženju ter hkrati odkrivajo svoje zakaje in zatoje.
 
Vir: Tjaša Rakar Kukovič

društvo prijateljev mladine
brestanica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice