Skip to main content
Petek, 22. september 2023
07.10.2022
19:45
Teden otroka v Pišecah
Foot: OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
V času od 3. do 7. oktobra so imeli na Osnovni šoli Maksa Pleteršnika zelo lepo, saj so učitelji učencem pripravili vrsto zanimivih aktivnosti. V nadaljevanju zapis in fotografije.

Teden otroka na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

PIŠECE V ponedeljek smo izvajali eksperimente (lava lučka, avto na balon …) in ugotovili, da je treba dobro poslušati navodila, sodelovati in si pomagati. V torek so nas navdušili Saša, Leon in Luka iz Shony Fight cluba, saj so nam predstavili tri borilne veščine in še nam omogočili, da smo lahko udarjali v blazino z roko, nogo. V sredo smo rolali, kotalkali z učiteljico Sanjo Dornik, ostali pa spremljali napet badminton dvoboj dveh naših učencev – Neja in Mihaela. Celotno dogajanje je komentiral trener BK Pišece Tadej Škof. Ker so učitelji v sredo praznovali svoj dan, smo izvedli Unesco projekt Učenec poučuje. To pomeni, da so naši devetošolci poučevali nas mlajše prvi dve uri namesto učiteljev. Bilo je zelo zabavno.

Fotogalerija (Foto: Foto: Nej, Tian, Kaja, Hana):

V četrtek nas je obiskal Jure Rovan in nam pripravil zanimiv atletski poligon. Višji razredi pa so se podali na Šentvid in Cirnik in prinesli v šolo polno gob in kostanja. Teden otroka smo v petek zaključili s še enim zanimivim športom – Katana iz Globokega nam je predstavila ju-jitsu. Hkrati smo pospravili vrt, podrli staro drevo, spekli kostanj … Moramo reči, da nam je šlo tudi vreme na roko, saj smo lahko veliko aktivnosti izvedli na prostem, se družili s prijatelji, igrali karte, družabne igre … in se imeli lepo skupaj. Pa še eno presenečenje so pripravili naši učitelji – cel teden smo bili brez domačih nalog. To pa je carsko!

Izabela, Lukas, Ina, Gloria, Bojan, Niko, Lana, novinarski krožek OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

Šolski novinarji, vabljeni k sodelovanju!

K sodelovanju vabimo tudi ostale novinarske krožke na posavskih osnovnih in srednjih šolah. Svoje prispevke, fotografije, videozapise in še kaj nam lahko pošljete na elektronski naslov info@eposavje.com. Če boste poslali več različnega gradiva, nam lahko posredujete tudi povezavo do Google Drive mape ali WeTransfer povezavo.

šole v posavju
fotogalerija
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja