Skip to main content
Torek, 28. november 2023
10.10.2022
13:40
Foto: Društvo prijateljev mladine Brestanica
V okviru Tedna otroka, ki letos poteka pod sloganom Skupaj se imamo dobro, je Društvo prijateljev mladine Brestanica dnevno organiziralo različna srečanja, aktivnosti in dejavnosti za otroke.

Teden otroka v Društvu prijateljev mladine Brestanica

Letos smo članice ZPMS v ospredje postavile pomen povezanosti, druženja, prijateljstev, pogovarjanja v živo, skupnih dogodivščin ter sproščenosti in zabave.

V ponedeljek, 3. 10. 2022, smo v sodelovanju s Kulturnim društvom Svoboda Brestanica in OŠ Adama Bohoriča Brestanica organizirali delavnico pod naslovom "Psst, poslušamo pravljice", katere se je udeležilo 37 otrok. Otroci so se podali v svet pravljičnih bitij in domišljije.

V torek, 4. 10. 2022, smo v sodelovanju s »Šepet narave« ter OŠ Adama Bohoriča Brestanica organizirali "Pohod do skrivnosti zelišč", kjer smo preživeli čudovito popoldne obarvano z zelišči in druženjem. Za otroke smo poleg pohoda pripravili tri delavnice, kjer so se preizkusili v izdelavi mazila, mošnjička sreče ter kopalne soli in se na koncu posladkali s palačinkami in naravnim sokom. Pohoda in delavnic se je udeležilo 54 otrok.

Sreda, 5. 10. 2022, je bila obarvana z druženjem preko plesa. Za otroke smo organizirali dve delavnici, pod naslovom "Plešeš? Plešem!" Mlajšo skupino je v svet plesnih korakov popeljala Maja. Delavnice se je udeležilo 27 otrok. Starejšo skupino pa je zavrtela ob ritmu dobre glasbe Stella. Delavnice se je udeležilo 15 otrok.

Fotogalerija (Foto: Društvo prijateljev mladine Brestanica):

Četrtek, 6. 10. 2022, smo si popestrili z druženjem z vrstniki, kjer so se otroci iz OŠ Adama Bohoriča Brestanica družili z vrstniki iz OŠ Koprivnica in OŠ Senovo. Druženje je potekalo v Koprivnici v organizaciji in sodelovanju treh društev in sicer DPM Senovo, DPM Koprivnica ter DPM Brestanica. Srečanja se je udeležilo 45 otrok.

Teden smo zaključili v petek, 7. 10. 2022, s turnirjem v igranju enke. Otroci vseh starosti so se pomerili v družabni igri, si izmenjali izkušnje ter uživali v družbi drug drugega. Turnirja se je udeležilo 32 otrok.

Društvo prijateljev mladine Brestanica se ob tej priložnosti zahvaljuje OŠ Adama Bohoriča Brestanica, Kulturnemu društvu Svoboda Brestanica, Šepetu narave, ZPM Krško ter članom Društva prijateljev mladine Brestanica za sodelovanje pri izvedbi programa Tedna otroka®. Čudovito je videti, kako otroci uživajo v aktivnostih, se družijo in veselijo.

Vir: DPM Brestanica

krško
brestanica

Pridružite se nam