Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
26.05.2023
12:01
Osnovna šola Cerklje ob Krki je s Tekom solidarnosti 2023 povezala šport in osveščanje o podnebnih spremembah, hkrati pa zbrala sredstva za šolski sklad.

Tek solidarnosti 2023

Četrtek, 25. maja 2023, je bil dan, ko se je OŠ Cerklje ob Krki ponovno izkazala kot zavezan organizator športno-družbene prireditve – Teka solidarnosti. Dogodek, ki združuje staro in mlado na športnem igrišču vojašnice Jerneja Molana v Cerkljah, je bil namenjen osveščanju o posledicah podnebnih sprememb in solidarnosti z ljudmi, ki te posledice najbolj občutijo, zlasti v Afriki.

Navkljub vročini so udeleženci vseh starosti zagnano tekli, nabirali kroge in se medtem družili. Tekači niso bili edini, ki so se zabavali, saj je v sklopu prireditve potekal tudi turnir v igri med dvema ognjema. Učenci višjih razredov so se pomerili v nogometu, medtem ko so najmlajši uživali na športnem poligonu.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Ob druženju so bili tudi dobrodelni

Ob vsem tem veselju in druženju ni manjkalo tudi dobrodelnosti. V sklopu prireditve so se zbirala sredstva za šolski sklad šole in vrtca, ki omogoča učencem številne nadstandardne dejavnosti. Letos je bilo z donacijami in prostovoljnimi prispevki zbrano kar 769,49€, kar bo dodatno obogatilo šolski sklad.

OŠ Cerklje ob Krki se ponovno zahvaljuje vsem, ki ste sodelovali, tekli, navijali, donirali in pomagali pri organizaciji tega pomembnega dogodka. Tudi z vašo pomočjo so uspeli združiti šport, zabavo in osveščanje o podnebnih spremembah, ter narediti korak naprej k bolj solidarni družbi.

cerklje ob krki
šola
tek
šole v posavju

Pridružite se nam

Novice iz Posavja