Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
25.05.2023
08:06
Telemach 5G
Telemach 5G
Telemach Slovenija, eden največjih telekomunikacijskih operaterjev v državi, je maja vzpostavil komercialne storitve s stotim mobilnim partnerjem za gostovanja v omrežju 5G.

Telemach Slovenija s tem še naprej sledi sodobnim trendom, s katerimi želi svojim uporabnikom zagotavljati najnaprednejše storitve in posledično najboljšo uporabniško izkušnjo.

Omrežje sedanjosti in prihodnosti 5G, ki je mobilne komunikacije dvignilo na povsem novo raven, se hitro širi in postaja del vsakdana mobilnih uporabnikov. Pri Telemachu Slovenija pospešeno vlagajo v svoje mobilno omrežje in bodo tudi v prihodnje, hkrati pa se trudijo, da bi imeli njihovi uporabniki najboljšo izkušnjo tudi, ko potujejo v tujino.

Tako imajo v podjetju v kar 195 državah sveta s 454 mobilnimi operaterji vzpostavljene storitve gostovanja, nov mejnik pa so dosegli na področju 5G ta mesec, ko so za gostovanje v omrežju nove generacije vzpostavili storitve z že 100. partnerjem. Pri tem pokrivajo že celotno Evropsko unijo in tudi Združeno kraljestvo, poleg tega pa še 40 omrežij zunaj EU. Seznam se nenehno povečuje, saj v podjetju vseskozi spremljajo, v katerih državah so še operaterji, ki so nared za 5G.

»Pri Telemachu se vseskozi osredotočamo na to, kaj več bi še lahko ponudili našim uporabnikom, da bi bilo njihovo zadovoljstvo še naprej na visoki ravni, ne glede na to, ali so v Sloveniji ali v tujini. Široka mreža operaterjev, ki nudijo gostovanje v omrežju 5G, je vsekakor zelo pomemben dejavnik pri tem in trudili se bomo, da jo bomo še naprej povečevali, saj je znano, da Slovenci zelo radi potujejo, za dobro počutje v tujini pa so dobre mobilne storitve pogosto zelo pomembne, v večini primerov tudi nujne,« pravi Adrian Ježina, predsednik poslovodstva Telemacha Slovenija, pri katerem so tehnologijo 5G testirali že pred več kot tremi leti, pred dvema letoma pa so kot prvi v Sloveniji ponudili 5G za komercialno rabo s pravo 5G uporabniško izkušnjo.

Telemach Slovenija

oglasna novica

Pridružite se nam