Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
06.02.2023
21:13
Gostilna Šempeter, Bistrica ob Sotli
Foto: arhiv ePosavje
S 1. marcem bodo zaprli Gostilno Šempeter v Bistrici ob Sotli, so sporočili iz družine Kunst. Tradicijo gostinstva bodo nadaljevali v Krškem.

Gostilna Šempeter bo zaprla svoja vrata

BISTRICA OB SOTLI Gostilna Šempeter bo po 57 letih zaprla svoja vrata. Kot je zapisal Srečko Kunst, je družina Kunst v vseh teh letih zgradila nacionalno in tudi mednarodno prepoznavno avtohtono kulinarično zgodbo. Kunstovi so bili vseskozi najemnik prostorov v Bistrici ob Sotli, prostorov v lasti Kmetijske zadruge Šmarje.

Ena najbolj prepoznavnih gostiln v Obsotelju in na Kozjanskem

"Čeprav smo v prostore skozi leta nenehno vlagali, je zdaj prišel čas za temeljitejšo obnovo. Želeli smo si, da lastnik to našo namero prepozna kot pomembno za nadaljnje delovanje in razvoj naše gostilne. Po dolgih, a korektnih pogajanjih, nam ni uspelo zbližati naših pričakovanj z njihovimi pogoji, zato smo po tehtnem in dolgotrajnem premisleku sprejeli odločitev, da prekinemo najemno pogodbo in zaključimo našo družinsko tradicijo v Gostilni Šempeter. Želimo si, da kraj ne izgubi gostilne in da bo KZ Šmarje pri Jelšah še naprej kot dober gospodar objekta skrbela za soustvarjanje turistične podobe v občini Bistrica ob Sotli ter na širšem območju," je povedal Kunst, sicer na čelu gostilne v Bistrici ob Sotli iz druge generacije družine Kunst.

Kunst se je ob tem zahvalil vsem, "ki ste razumeli, podpirali in spodbujali našo gostilniško zgodbo ter nas skozi vsa ta leta z družinami in prijatelji z veseljem obiskovali. Verjamemo, da smo z mnogimi druženji, večeri in prireditvami pustili sled, ki v mnogih srcih pušča topel spomin na naša druženja."

Tradicijo bodo nadaljevali v Krškem

Kunstovi bodo svojo ljubezen do vrhunske hrane, vpletanja lokalne identitete in inovativne turistične ponudbe od 1. marca oblikovali samo v Gostilni Kunst v Krškem, ki je v 7 letih postala prepoznaven prostor kulinarike v Posavju. "Prepričani so, da je to tudi priložnost, da njihovi zvesti gosti iz Obsotelja in Kozjanskega spoznajo tudi ta, izjemno lep košček naše države, in to skozi lokalne kulinarične zgodbe, ki jih ustvarjajo v Krškem," dodajajo v sporočilu.

bistrica ob sotli

Pridružite se nam

Zadnje novice