Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
18.11.2023
08:28
Foto: Mestna občina Krško
V Sloveniji letos že trinajstič zapovrstjo tretji petek v novembru obeležujemo dan slovenske hrane, ko poteka Tradicionalni slovenski zajtrk, tokrat pod geslom »Kruh za zajtrk – super dan!«.

Dan slovenske hrane

V Sloveniji letos že trinajstič zapovrstjo tretji petek v novembru obeležujemo dan slovenske hrane, ko poteka Tradicionalni slovenski zajtrk, tokrat pod geslom »Kruh za zajtrk – super dan!«. Projektu se pridružujejo tudi osnovne šole in vrtci v mestni občini Krško. Tokratni zajtrk je župan Mestne občine Krško Janez Kerin preživel z učenkami in učenci od 1. do 5. razreda Osnovne šole Raka.

Fotogalerija (Foto: Mestna občina Krško):

Sprejem župana na OŠ Raka

Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je namenjen ozaveščanju najmlajših o pomenu lokalno pridelane hrane, samooskrbi s hrano in domačo pridelavo in predelavo hrane. Učenke in učenci Osnovne šole Raka so županu pripravili prisrčno dobrodošlico in krajši kulturni program, nato pa ga povabili, da se jim pridruži pri zajtrku, ki je sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in jabolk.

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je bil na pobudo Čebelarske zveze Slovenije prvič organiziran leta 2011 z namenom ozaveščanja najmlajših o pomenu kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja.

šole v posavju

Pridružite se nam

Poglejte tudi