Skip to main content
Petek, 23. februar 2024
04.07.2023
09:32
Kolesarjenje po Krškem polju
Foto: KS Krško polje
Preteklo nedeljo, 2. julija 2023, je Krajevna skupnost Krško polje v sodelovanju z domačimi društvi znova izvedla rekreativno kolesarjenje za krajane KS Krško polje in ostale ljubitelje kolesarjenja.

Tradicionalno kolesarjenje po Krškem polju

DRNOVO Na igrišču na Drnovem se je na štartu zbralo več kot 120 kolesarjev vseh starostnih skupin. Razdelili smo se v dve skupini, saj smo prevozili tudi dve različno zahtevni trasi.

Krajša je bila dolga 27 km in je bila primerna tudi za družine in kolesarje rekreativce. Daljša je bila dolga 46 km ter bolj zahtevna. Predvsem za tiste, ki so letos že naredili s kolesom nekaj kilometrov. Na turo se odpravijo tako cele družine kot tudi kolesarski navdušenci. Najmlajši člani so se na pot podali s svojimi starši in nekateri prvič prevozili tako dolgo traso. Daljša trasa je poleg večje razdalje vsebovala še vsaj dva daljša vzpona. Za varnost, oskrbo z vodo in morebitne težave na poti, sta poskrbela dva spremljevalna vozila domačih gasilskih društev, tokrat Drnovo in Brege. Obe trasi ste se časovno in krajevno združili na Vihrah. Tako smo se kolesarji skupaj peljali proti našemu cilju na Drnovo, kjer smo se družili v hladni senci in ob dobrotah kmetije Jankovič iz Viher, za kar je poskrbela KS Krško polje.

Fotogalerija (Foto: KS Krško polje):

 

Glede na zelo lep obisk dogodka in vedno večje zanimanje za kolesarjenje, se že veselimo prihodnjega leta, ko lahko z gotovostjo upamo, da se kolesarjenja udeleži še več naših krajanov. Vsekakor si želimo, da bi bilo v naši Mestni občini Krško ter tudi ostalih posavskih občinah zadosti varnih kolesarskih povezav, saj je kolesarjenje zelo primerna oblika gibanja za vse starostne skupine.

Praznovanje KS Krško polje bomo zaključili to nedeljo, 9. julija 2023, ob 10.15 z žegnanjem pri sv. Urhu.

Vir: KS Krško polje 

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja