Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
13.11.2023
09:49
Foto: Goran Rovan
V petek, 10. novembra 2023, se je v Kleti Krško, v sodelovanju z družbo Kostak, odvijalo tradicionalno martinovanje. Zaznamovano je bilo v luči dobrodelnosti, partnerstva in lokalne tradicije.

Tradicionalno martinovo srečanje

V petek, 10. novembra 2023, je potekalo že tradicionalno martinovo srečanje družbe Kostak, d. d. in njenih partnerjev, v sodelovanju s Kletjo Krško, ki sta ga organizirala družba Kostak in Kmečka zadruga Krško. Dogodek je privabil številne povabljene goste, ki so bili pozdravljeni z uvodnim kozarcem penine.

Pomen Martinovega in letošnjih izzivov

Direktor uprave družbe Kostak, d. d. Miljenko Muha je v uvodnem nagovoru poudaril pomen martinovega kot praznika brez nasprotovanja. Muha je s ščepcem humorja izpostavil, da je martinovo edini praznik, "ki nima nobenega nasprotnika, kvečjemu ministra za zdravje". Jure Grubar, direktor Kleti Krško pa je opozoril na izzive, ki jih je letos prinesla narava.  Velik del letine je bil v avgustovskih neurjih uničen, velika je bila tudi gospodarska škoda. Kot je še dodal, bo zato letos "pitje vina zmerno, a zato toliko bolj kvalitetno".

Partnersko sodelovanje in dobrodelnost

Župan Mestne občine Krško Janez Kerin, je v svojme pozdravnem nagovoru poudaril vrednost partnerstva med Kostakom, KZ Krško in občino. Ob tem je, kot nekdanji policist, zbrane opozoril, naj praznujejo "po pameti".

Tradicionalno martinovanje je imelo tudi dobrodelno noto. Letos sta družba Kostak in Kmečka zadruga Krško donirali 1.000 evrov Območni organizaciji Rdečega križa Krško. Simbolni bon je prevzela sekretarka Mojca Vizler.

Fotogalerija (Foto: Goran Rovan):

Blagoslov in praznovanje

Dogodek je zaznamoval tudi blagoslov novega vinskega letnika, ki ga je opravil leskovški župnik Matej Gnidovec. Glasbena spremljava Lovra in Klare je prispevala k prijetni atmosferi, medtem ko so zbrani nazdravili z mladim cvičkom. Uvodnemu delu je sledila pogostitev z Martinovo pojedino, ki so jo pripravili v Gostilni Kunst.

kostak krško
klet krško
martinovo

Pridružite se nam