Skip to main content
Sobota, 2. marec 2024
04.02.2023
19:06
Sevnica, srečanje z duhovniki
Foto: Občina Sevnica
Župan Srečko Ocvirk se je v torek, 31. januarja 2023, srečal z duhovniki, ki delujejo v župnijah občine Sevnica.

V Boštanju tradicionalno srečanje z duhovniki

BOŠTANJ Srečanja so se udeležili celjski škof, msgr. dr. Maksimilijan Matjaž, predsednik in podpredsednik Sveta Krajevne skupnosti Boštanj Vincenc Knez in Tomaž Lisec, direktor občinske uprave Zvone Košmerl in vodja Oddelka za družbene dejavnosti na Občini Sevnica Mojca Sešlar.

Na prijetnem druženju je po uvodnih pozdravih domačega župnika Andreja Golčnika in predsednika KS Boštanj Vincenca Kneza župan Srečko Ocvirk spregovoril o sodelovanju med župnijami, krajevnimi skupnostmi in Občino Sevnica na številnih področjih družbenega in kulturnega življenja ter ohranjanja dragocene kulturne dediščine, kjer se odgovornosti in interesi dopolnjujejo. Zbrane je nagovoril tudi celjski škof msgr. dr. Maksimilijan Matjaž, ki je poudaril pomen dobrega sodelovanja in pohvalil tradicijo organizacije srečanj lokalne skupnosti in župnij.

Sledil je ogled jaslic v boštanjski župnijski cerkvi Povišanja sv. Križa, ki jih je pred božičem skrbno postavil Ciril Udovč. Zaključek z neformalnim druženjem je potekal v gostišču Dolinšek na Vrhu pri Boštanju.

Občina Sevnica

sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja