Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
02.10.2023
14:55
Foto: Mediaspeed
V Peninah Istenič so v petek, 29. septembra 2023, praznovali 55. obletnico družinskega podjetja in predstavili tretjo generacijo podjetja v podobi dvojčkov Marka in Nika Isteniča

Obeležili 55. obletnico

V Peninah Istenič so v petek, 29. septembra 2023, praznovali 55. obletnico družinskega podjetja in predstavili tretjo generacijo podjetja v podobi dvojčkov Marka in Nika Isteniča. Zajeli bodo tradicijo Janeza Isteniča in inovativnost Mihe Isteniča, a hkrati raziskovali svojo pot.

Posle predali novi generaciji

Dogodka se je udeležilo veliko gostov iz Slovenije in sosednjih držav. Tri mlade chefe - Tomaža Bratovža, Mojmirja Šiftarja in Zalo Pungeršič - so povabili, da so pripravili jedi, ki se odlično ujemajo z novimi peninami. Janez Istenič je bil pionir v pridelavi penin po klasični metodi v časih gaziranih vin. Njegov sin Miha je nadaljeval tradicijo in deloval kot ambasador blagovne znamke. Novi generaciji, Marku, inženirju agronomije, in Niku, ki zaključuje magisterij iz ekonomije, je predana odgovornost vodenja podjetja.

Pomen Isteničeve dediščine za lokalno skupnost

Na dogodku je zbrane pozdravil tudi župan občine Brežice, Ivan Molan, in poudaril pomen Isteničeve dediščine za lokalno skupnost. Luka Jezeršek je delil izkušnje s prehodom družinskega posla in poudaril pomen družinske ustave. Novi vodji si želita ohraniti pionirsko vlogo podjetja in se obenem soočiti z izzivi, kot so klimatske spremembe. Predstavila sta tudi načrt za razvoj treh linij penin in razvoj brezalkoholne penine Desiree. Poleg tega želita razvijati sodelovanje s krajevnimi ponudniki in posodobiti turistične pristope.

Fotogalerija (Foto: Mediaspeed / Aleksandar Domitrica):

Nadaljevanje družinske tradicije

Miha in Janez Istenič sta izrazila ponos nad odločitvijo svojih naslednikov, da nadaljujeta družinsko tradicijo, a hkrati poudarila potrebo po stalnem izpopolnjevanju in delu. Druženje se je nadaljevalo s pokušino novih penin in sodelovanjem mladih chef-ov, ki so pripravili jedi za popolno kombinacijo z izbranimi peninami. Tako so gostje uživali v marinirani tuni, pripravljeni od Tomaža Bratovža, in drugih izvrstnih jedeh.

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja