Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
28.11.2023
11:11
Na Treh lučkah v Krškem se bo odvijala tradicionalna razstava unikatnih adventnih venčkov, imenovana "Znanilci luči". Dogodek bo potekal v torek, 28., in v sredo, 29. novembra 2023, od 12. do 21. ure.

Znanilci luči - adventna razstava unikatnih venčkov

Na Treh lučkah v Krškem se bo odvijala tradicionalna razstava unikatnih adventnih venčkov, imenovana "Znanilci luči". Dogodek bo potekal v torek, 28., in v sredo, 29. novembra 2023, od 12. do 21. ure.

Advent simbolizira obdobje pričakovanja in priprav na božič, ko se družine zbližajo in skupaj preživljajo čas v decembrskem prazničnem vzdušju. Adventni venčki s štirimi svečami, ki se prižigajo vsako nedeljo pred božičem, simbolizirajo štetje časa do božiča in predstavljajo simbol upanja, svetlobe in dobrote.

Božični večer pa predstavlja vrhunec tega pričakovanja. Je čas, ko se družine zberejo, si izmenjajo darila in skupaj preživijo večer. Ta večer simbolizira mir, radost in ponovno rojstvo upanja. Skupno praznovanje na božični večer krepi družinske vezi in se po tradiciji prenaša iz generacije v generacijo.

Adventna razstava unikatnih venčkov

Razstavo organizira kolektiv Cvetličarne Irena na Treh Lučkah, ki s svojimi unikatnimi kreacijami v naše domove pomagajo vnašati božično vzdušje. Dogodek bo ponujal ogled in nakup unikatnih venčkov, kot tudi priložnost za druženje in refleksijo ob koncu leta v prijetnem ambientu ob pogledu na adventno okrasitev​.

oglasna novica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja