Skip to main content
Sobota, 2. marec 2024
28.10.2022
07:21
Foto: ePosavje.com
Včeraj so na Mostecu slavnostno odprli novo kolesarsko povezavo od krožišča v Trnju v Brežicah do podvoza v Dobovi.

Kolesarska povezava med Brežicami in Dobovo tudi uradno zaživela

Dobre štiri kilometre in pol dolga kolesarska povezava med Brežicami in Dobovo je dokončana, česar so se razveselili predvsem domačini. »Super se je voziti, tu te nihče ne ogroža, res krasno,« nam je povedala krajanka. »Super, varnost, to je v prvi vrsti,« pa nam je povedal domačin. »Mislim, da je velika pridobitev, potrebujemo jih še več in želim si jih še več. Mislim, da bo to zelo vplivalo na uporabo koles v naši občini,« je novo pridobitev komentirala Brežičanka, ki se je v Mostec pripeljala v družbi svoje mame, ki živi v bližnji Dobovi, ki je dejala: »Srečna sem, da lahko kolesarim po tej poti, ker včasih smo hodili v Prekmurje to delati, zdaj pa lahko tukaj.« Da gre za večjo vrednost za Mostec pa meni domačin Andrej Pinterič. »Kolesarjev je vse več in se mi zdi, da bi brez tega bili že malo osiromašeni.«

Gre za del obširnejšega projekta, ki vključuje tudi ureditev državne ceste

Kakor pravijo na Občini Brežice, z novo kolesarsko povezavo zagotavljajo kakovostne infrastrukturne pogoje in s tem želijo vzpodbuditi uporabo kolesa tudi za dnevno migracijo. »Projekt smo začeli že leta 2014 in potrebnih je bilo veliko naporov, da smo prišli do končne realizacije. Sočasno s kolesarsko povezavo država ureja državno cesto, ki jo mora dokončati do leta 2024, tako da se bo na državni cesti še marsikaj dogajalo,« je ob odprtju kolesarske povezave med Brežicami in Dobovo dejal župan Občine Brežice Ivan Molan. Vrednost celotne investicije znaša približno osem milijonov evrov, 2,8 milijona pa znaša vrednost kolesarske povezave. »Večji del financirata Evropski sklad za regionalni razvoj in ministrstvo, zato je udeležba občine relativno nizka, okoli 400.000 evrov,« je še dodal Molan.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Otvoritev popestrili učenci

Odprtje kolesarske povezave so popestrili učenci osnovnih šol Brežice in Jožeta Toporišiča Dobova, ki so, prvi iz brežiške in drugi iz dobovske smeri, do prizorišča v Mostecu prikolesarili po novi kolesarski poti.

brežice
dobova

Pridružite se nam

Novice iz Posavja