Skip to main content
Sobota, 23. september 2023
15.09.2023
13:15
Foto: ePosavje.com
V Krškem so na Cesti krških žrtev 137b odprli Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Krško.

Nadgradnja Centra za krepitev zdravja

S prvim septembrom je prišlo do nadgraditve Zdravstveno vzgojnega centra v Center za krepitev zdravja. "To predstavlja še več programov in aktivnosti v skrbi za zdravje naših občanov in občank, torej občine Krško in Kostanjevice na Krki. Poleg obstoječih timov medicinskih sester, fizioterapevtov in psihologov, smo pridobili še tim dietetika in kineziologa", pojasnjuje vodja centra Helena Žulič.

Nekdanji prostori v zdravstvenem domu Krško so bili premajhni

V novih prostorih Centra za krepitev zdravja v timu skupno deluje dvanajst specialistov, kar je predstavljalo tudi prostorsko pomanjkanje v prostorih Zdravstvenega doma, zato novo dislocirano enoto centra, ki je na naslovu Cesta krških žrtev 137b.

Ponujajo veliko aktivnosti

V Centru za krepitev zdravja izvajajo standardizirane zdravstveno-vzgojne psiho edukativne delavnice, individualna svetovanja in aktivnosti krepitve zdravja za vse populacijske skupine. Aktivnosti Centra za krepitev zdravja so aktivnosti v obporodnem obdobju, aktivnosti za otroke, mladostnike in starše ter aktivnosti za odrasle. "Veliko smo pa aktivni tudi v lokalni skupnosti, kjer nam je seveda tudi namen, da  predstavimo naše programe vsem ostalim", dodaja Žuličeva.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Župan pohvalil vodstvo ZD Krško

"Iskrene čestitke javnemu zavodu, vodstvu Zdravstvenega doma Krško, ki je uspelo v tem času te prostore prenoviti in jih pripraviti na to, da so našim uporabnikom prijazni in ob tej priložnosti bi izkoristil to, da bi povabil uporabnike, da obiščejo Center, kjer bodo spoznali, da je zdravstvo na njihovi strani", je povedal župan Mestne občine Krško Janez Kerin.

Pridobili nove predavalnice in telovadnice

Direktorica Zdravstvenega doma Krško Tatjana Fabjaničič Pavlič je povedala, da je Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Krško nastal na podlagi prijave na razpis, ki ga je Nacionalni inštitut za javno zdravje v preteklem letu objavil. Zdravstveni dom Krško je že v letu 2018 kandidiral na tem razpisu za centre za krepitev zdravja, letos pa je bil z odlokom, ki ga je Ministrstvo za zdravje sprejelo za programe, tudi sprejet v ta kontekst Centrov za krepitev zdravja. "Tako da smo nekje v mesecu marcu pristopili k najemu teh prostorov. Seveda jih je bilo potrebno dodatno opremiti, pregraditi za potrebe pisarn za individualna svetovanja", je še dodala. Pridobili so tudi nove predavalnice in telovadnice, ter prostore, ki bodo primerni za razne dejavnosti. "Sicer je center nekoliko dislociran od Zdravstvenega doma Krško, je pa vendarle v njegovi neposredni bližini", kot prednost ocenjuje Fabjančič Pavličeva.

zdravstveni dom krško
center za krepitev zdravja krško
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja