Skip to main content
V Posavju 4.7° C Torek, 23. 2024
15.09.2022
19:39
Evropski teden mobilnosti
Grafika: ePosavje.com
V Krškem v okviru Evropskega tedna mobilnosti tudi letos načrtujejo izvedbo več aktivnosti, kot so razni pohodi za najmlajše in delavnice za starejše. Kolesarskega izleta ob Savi najverjetneje ne bo.

Evropski teden mobilnosti v Krškem

KRŠKO Mestna občina Krško že 15. leto zapovrstjo sodeluje v vseevropskem projektu Evropski teden mobilnosti. Med 16. in 22. septembrom se bo tako zvrstilo več dogodkov, s katerimi želijo spodbuditi različne generacije k razmisleku, kaj vsak posameznik lahko stori za več trajnostne mobilnosti.

V Evropskem tednu mobilnosti načrtujejo več aktivnosti

"V okviru Evropskega tedna mobilnosti tudi letos načrtujemo izvedbo več aktivnosti, kot so razni pohodi tako za najmlajše kot za najstarejše, delavnice za starejše občane, kjer jih bomo nekako spodbujali za uporabno trajnostnih načinov mobilnosti, tradicionalne delavnice za srednješolce in učence zaključnih razredov osnovnih šol za varno vključevanje v promet, z namenom, da pridobijo neko odgovornost in navado pri tem, ko vstopajo na prometne površine," pojasnjuje koordinatorica Evropskega tedna mobilnosti na Mestni občini Krško Alenka Laznik.

Osrednji dogodek bo Zelena ulica

21. SEPTEMBER Osrednji dogodek Evropskega tedna mobilnosti z žrebanjem nagrad bo Zelena ulica, ki bo potekal 21. septembra ob 17. uri na zaprtem delu Ceste 4. julija v Krškem. Dan zatem bo ista lokacija prizorišče že tradicionalnega Dneva brez avtomobila, "kjer z otroki uvajamo trajnostno mobilnost kot njihovo osnovno navado," dodaja Laznikova. Tradicionalnega regijskega kolesarjenja S kolesom ob Savi, ki bi moralo potekati v soboto, 17. septembra, pa zaradi neugodne vremenske napovedi zelo verjetno ne bodo izvedli.

Zaključene infrastrukturne ureditve

Poleg tega bodo v tem tednu odprli nekaj zaključenih infrastrukturnih ureditev. "Mestna občina Krško poskuša tudi v tej smeri, ne samo z dogodki, ampak z vzpostavljanjem infrastrukture zagotoviti čim boljše pogoje za trajnostne oblike mobilnosti," še dodaja Alenka Laznik.

krško
video
eposavje tv

Pridružite se nam

Novice iz Posavja