Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
17.12.2022
17:18
Sevnica, praznična okrasitev
Foto: arhiv Občine Sevnica
V sklopu dogodka »Čarobni obisk gradu«, ki ga vsakoletno za najmlajše na sevniškem gradu organizira Vrtec Ciciban Sevnica, je bila prvič letos prižgana praznična osvetlitev Sevnice.

Tudi v Sevnici so prižgali praznične luči

Tradicionalni dogodek je namenjen najmlajšim, katerim vzgojiteljice vrtca z različnimi aktivnostmi na gradu pričarajo čarobni praznični čas.

V uvodnem delu dogodka sta otroke in starše pozdravila ravnateljica Vrtca Ciciban Sevnica Tanja Sorčan in župan Srečko Ocvirk. Oba sta otrokom zaželela veselje in poudarila resnični pomen luči, ki izžarevajo iz nas samih. Sledili so gledališka predstava v izvedbi Gledališke skupine Vrtca Ciciban Sevnica, ustvarjalne delavnice in prihod skrivnostnega gosta v Grajski kapeli. Čarobnost gradu so pričarale tudi številne lanterne, ki so jih še pred prihodom otrok skrbno pripravile vzgojiteljice.

Občina Sevnica skupaj z Javnim zavodom za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica vsakoletno namenja pozornost elementom okrasitve na najbolj obiskanih točkah v mestu. Tako je tudi v letošnjem letu praznično okrašen Grad Sevnica, območje Kmečke tržnice in ploščad pri spomeniku NOB. Okrašena so krožišča in stebri javne razsvetljave. Praznična okrasitev se prižiga in ugaša skupaj z javno razsvetljavo.

Občina Sevnica

sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja