Skip to main content
Sreda, 27. september 2023
06.09.2023
08:17
Alexandra Delvenakiotis
Foto: United Group
United Group je imenoval Alexandro Delvenakiotis za podpredsednico Skupine za korporativne zadeve.

United Group, vodilni ponudnik telekomunikacijskih storitev in medijskih vsebin v jugovzhodni Evropi, je na položaj podpredsednice Skupine za korporativne zadeve imenoval Alexandro Delvenakiotis. Funkcijo je prevzela 1. septembra.

Alexandra se je United Group pridružila po opravljanju dela v družbi The Adecco Group, kjer je bila podpredsednica za eksterno komuniciranje in odnose z mediji. Ima več kot 18 let izkušenj z javnimi zadevami, odnosi z mediji in korporativnim komuniciranjem. Večino svojih izkušenj je nabirala v panogah telekomunikacij in medijev, saj je bila pred tem direktorica skupine za komunikacije in javne zadeve družbe Ringier Axel Springer Media AG in podpredsednica za korporativne komunikacije v družbi Sky (regija DACH).

V tej vlogi je Alexandra nasledila Dragico Pilipović Chaffey. Dragica je ključni del vodstvene ekipe United Group že od leta 2008. Leta 2009 je postala generalna direktorica družbe SBB, od leta 2015 pa je bila podpredsednica Skupine za korporativne zadeve. Dragica bo ostala v United Group kot svetovalka za javne zadeve, nadaljevala pa bo tudi svoje izjemno delo kot predsednica upravnega odbora SBB fundacije.

Victoriya Boklag, CEO United Group, je dejala: »Navdušeni smo, da lahko pozdravimo Alexandro v naši ekipi. Njeni izjemni dosežki, ko gre za komunikacijo na ravni uprave in strategije na področju javnih zadev za globalna podjetja, bodo neprecenljivi za United Group ob naši nadaljnji širitvi na nove trge v EU. Igrala bo ključno vlogo pri razvoju odnosov Skupine z vsemi zunanjimi deležniki in upravljanju odnosov z mediji, saj si prizadevamo utrditi nedavne pridobitve ter izboljšati vidnost najboljših digitalnih storitev, ki jih United Group nudi na vseh trgih, kjer poslujemo.«

»Ob tej priložnosti se v imenu vseh v United Group Dragici iskreno zahvaljujem za vse, kar je naredila za naše podjetje. Dragica se je podjetju SBB pridružila iz banke EBRD in pripomogla, da je SBB danes vodilni ponudnik digitalne televizije in širokopasovnih storitev na trgu. Kot podpredsednica Skupine za korporativne zadeve je bila pomembna ambasadorka našega podjetja in je ob rasti poslovanja igrala ključno vlogo v odločanju uprave. Kot svetovalka upravi za javne zadeve bo imela še naprej pomembno vlogo ter bo podpirala Alexandro ob prevzemu nove vloge,« je dodala Victoriya Boklag.

Alexandra ima magisterij iz medijskih in komunikacijskih študij na univerzi Freie Universität Berlin, podiplomski magisterij iz evropskih študij na univerzi Humboldt University Berlin/Stanford Oversea Studies Centre Berlin in mednarodni magisterij Executive MBA na ESADE Business School. Ima grško, nemško in švicarsko državljanstvo.

V Sloveniji v okviru United Group poslujejo družba Telemach s storitvami EON, Total TV in mobilnimi paketi družine VEČ, informativni spletni portal N1, televizija Sportklub, medijska hiša Adria Media ter platforma za e-poslovanje Shoppster.

United Group

united group

Pridružite se nam

Novice iz Posavja