Skip to main content
Torek, 30. maj 2023
10.05.2023
22:51
Kolesarska steza Sevnica
Grafika: arhiv ePosavje
V Sevnici bodo od krožišča pri Lidlu do križišča pri Komunali Sevnica, za Naselje heroja Maroka, uredili kolesarsko stezo. V sklopu projekta bodo čez železniško progo uredili tudi brv za kolesarje.

Ureditev kolesarskega prometa od krožišča pri Lidlu do Komunale

SEVNICA V zadnjih letih je območje Šmarja v Sevnici dobilo novo podobo. Ob novem krožišču pri Lidlu so naredili nov nadvoz nad železniško progo, med domačini poznanim kot "nadvožnjak". Po nedavno končanem nadvozu nad trebanjsko železniško progo tam v zadnjih tednih urejajo še krožišče, ki bo združil vse nove omenjene infrastrukturne pridobitve.

Objavili javno naročilo za izdelavo projektne dokumentacije

In po končani ureditvi krožišča pred nadvozom nad železniško progo Zidani Most - Dobova bodo v Sevnici začeli z obnovo mostu čez Savo. A bo na tem delu v prihodnje sledila še ena novost. Pred nekaj leti so namreč na Občini Sevnica naročili projektno nalogo za ureditev kolesarskega prometa med krožiščem pri mostu in križiščem za Naselje heroja Maroka, ob regionalni cesti Boštanj - Planina in cesti Breg - Sevnica - Boštanj.

Ponudbe za projektno dokumentacijo zbirajo do 25. maja

Pred dnevi so objavili javno naročilo za izdelavo projektne dokumentacije za »Ureditev kolesarskega prometa od krožišča pri nadvozu do Komunale v Sevnica«. Ponudbe za pripravo projektne dokumentacije zbirajo do 25. maja. 

Kolesarska steza, Sevnica

Tri variante, vse tri prek montažnega mostu

In kako so si zamislili kolesarske poti? V idejni zasnovi projekta so predvideli tri variante. Do križišča v Šmarju vse tri različice potekajo ob glavni cesti in železniško progo prečkajo na montažnem mostu, ki je v času gradnje novega nadvoza služil svojemu namenu.

Različica A

Od križišča za Šmarsko cesto pa bi po osnovni različici kolesarska steza potekala po desni strani cesti (v smeri Sevnice) vse mimo krožišča za Planino pred reke Sevnične ob glavni cesti do stavbe Komunale Sevnica.

Različici B in C

V različici B so spremenili del od krožišča za Planino do stavbe komunale. Po tej različici bi kolesarje peljali prek Sevnične ob železniški progi in naprej, v različici C pa bi spremenili potek steze na dobrih 150 metrov od križišča za Šmarsko cesto - po tej različici bi kolesarsko stezo speljali na delu ceste, kjer je danes pločnik. 

sevnica

Pridružite se nam