Skip to main content
V Posavju 3° C Sreda, 30. november 2022
15.11.2022
13:35
Podpis pogodbe
Foto: Občina Sevnica
V Sevnici so podpisali pogodbo za ureditev športnih površin pri OŠ Sava Kladnika Sevnica.

Ureditev športnih površin pri OŠ Sava Kladnika Sevnica

SEVNICA Športne površine na prostem so pomemben del prostočasne in rekreativne infrastrukture. Pri Osnovni šoli Sava Kladnika Sevnica vse od izgradnje šole igrišča ob šoli niso bila posodobljena, z izjemo ureditve tartanske podlage na tekaški stezi. V tem času so se spremenile tako potrebe kot tudi standardi ustreznosti urejenih športnih površin. Skladno s tem je Občina Sevnica pristopila k celoviti posodobitvi vseh športnih površin ob osnovni šoli.

Župan Srečko Ocvirk je danes podpisal pogodbo za ureditvena dela. Z javnim naročilom izbran izvajalec je podjetje Gradnje d. o. o. iz Boštanja, ki je ponudbo oddal skupaj s podjetjem FS Group d. o. o. iz Doba pri Domžalah. Pogodbo je v imenu obeh podjetij podpisal Jernej Povše, direktor podjetja Gradnje.

Ob podpisu je župan izpostavil zahtevno prostorsko načrtovanje, ki je bilo potrebno za pridobitev dokumentacije za izvedbo projekta, saj ta predvideva širitev športnih površin. Nadalje je poudaril, da Osnovno šolo Sava Kladnika Sevnica obiskuje skoraj polovica vseh šoloobveznih otrok v občini, zato so ustrezno urejene športne površine resnično potrebne. Hkrati se ob tej šoli gradi tudi nova šola za otroke s posebnimi potrebami Ane Gale Sevnica, zato se bodo potrebe po športnih površinah v prihodnosti še povečale.

Ravnatelj šole Aleš Tuhtar je izpostavil, da so športne površine ob šoli namenjene vsem, torej osnovnošolcem, ki obiskujejo šolo, drugim otrokom in mladim ter odraslim. Povedal je, da otroci te površine z velikim veseljem uporabljajo in da so pomembne, tako za doseganje dobrih rezultatov na športnih tekmovanjih, kot tudi za aktivno preživljanje prostega časa.

V sklopu ureditev je načrtovana prestavitev tribun na severno stran igrišča. Asfaltirane površine igrišč bodo preplastene s tartanskimi oblogami in sicer na način, da bosta polovici igrišč ustrezni za igranje košarke in rokometa, združeni igrišči pa bosta skupaj tvorili površino za nogomet. Okrog igrišč za skupinske športe z žogo bo umeščena krožna 160 metrska atletska steza, ki bo prav tako tartanske izvedbe.

Vrednost projekta je 532.961,06 evrov. Dela se bodo pričela predvidoma v naslednjem tednu. Časovnica ureditev bo prilagojena načrtovanim športnim aktivnostim, ki se izvajajo v Športni dvorani Sevnica.

(Občina Sevnica, eP)

sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja