Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
12.09.2022
08:21
Urejanje komunalne infrastrukture v Boštanju
Foto: Občina Sevnica
V delu Boštanja, ki ima krajevno ime Pugelj, poteka izgradnja kanalizacijskega omrežja v sklopu ureditev infrastrukture za odvajanje in čiščenje odpadnih voda. Konec meseca asfaltiranje.

Urejanje komunalne infrastrukture v Boštanju

SEVNICA Izgradnja kanalizacijskega omrežja poteka v sklopu ureditev infrastrukture za odvajanje in čiščenje odpadnih voda na širšem območju Boštanja, Radne, Loga in Sevnice, torej območij, ki so priključena na Centralno čistilno napravo na Logu. Tam so zgradili nov javni kanalizacijski kanal v dolžini 225 metrov, poleg javnega kanala so izvedli tudi povezave na zasebna zemljišča za priklop internih kanalizacijskih priključkov uporabnikov. Na obnovljen kanal se bo lahko z novimi priključki na javni kanal priključilo 8 stanovanjskih objektov.

Fotogalerija (Foto: Občina Sevnica):

Asfaltiranje predvidoma konec septembra

"Poleg kanalizacijskih del, ki so v zaključni fazi, bo na tem območju na novo urejeno tudi meteorno odvodnjavanje in polaganje novih robnikov. Asfaltacija območja je predvidena za konec meseca septembra," pravijo na Občini Sevnica.

Celovita ureditev odvajanja in čiščenja odpadnih voda

Z zaključkom tega projekta bo območje Boštanja celovitejše urejeno z odvajanjem in čiščenjem odpadnih voda. Gre za priključke, ki so precej oddaljeni od Centralne čistilne naprave na Logu, hkrati pa so priključki urejeni po novih ali obnovljenih kanalizacijskih vodih.

(Občina Sevnica, eP)

sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja