Skip to main content
V Posavju 5.1° C Četrtek, 25. 2024
04.12.2022
12:05
Pilatus PC-9
Foto: arhiv ePosavje
V naslednjem tednu bodo na območju Posavja pripravili usposabljanje kontrolorjev združenih ognjev in usposabljanje kandidatov za vojaške policiste. Kdaj in kje bodo izobraževanja?

Usposabljanje kontrolorjev združenih ognjev

Iz Slovenske vojske so sporočili, da bo od ponedeljka do petka, 5. do 9. decembra, na širšem območju letališča Cerklje ob Krki, Gotenice, Kostanjevice na Krki, Mirnske doline in Bele Krajine potekalo usposabljanje kontrolorjev združenih ognjev, ki ga bodo v sklopu lastnega usposabljanja podpirale posadke letal in helikopterjev Slovenske vojske.

Vsak dan med 10. in 15. uro, v četrtek med 14. in 21. uro

Usposabljanje kontrolorjev združenega ognja bodo podpirali in izvajali lastno usposabljanje pripadniki 15. polka vojaškega letalstva Slovenske vojske z letali Pilatus PC-9 M Hudournik in helikopterjem Bell 206. Preleti letal in helikopterja so nad območji usposabljanja v navedenem tednu načrtovani med 10. in 15. uro in v četrtek med 14. in 21. uro.

Kot pravijo, bo načrtovano usposabljanje dnevno potekalo le na dveh območjih, ki se bosta določili glede na trenutne vremenske razmere. "Pri usposabljanju se upoštevajo zakonska določila in ostali predpisi, ki urejajo letenje z letalniki Slovenske vojske. Med izvajanjem aktivnosti se bodo piloti v največji možni meri izogibali letenju nad večjimi naselji."

Usposabljanje kandidatov za vojaške policiste

Med ponedeljkom in petkom bo na širšem območju vojašnice Franca Uršiča v Novem mestu in vojaškem objektu Gazice pri Cerkljah ob Krki potekalo usposabljanje kandidatov za vojaške policiste. Kandidati se bodo usposabljali iz različnih vsebin kot so izvidovanje, opazovanje in označevanje poti, nalog s področja zajetja in zadržanja oseb s statusom vojni ujetnik, varovanja oseb. "Pri usposabljanju, ki bo potekalo v vidnem delu dneva, bodo pripadniki uporabljali manevrsko strelivo, vadbene bombe ter dimna sredstva," dodajajo.

slovenska vojska
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja