Skip to main content
Ponedeljek, 26. februar 2024
13.12.2022
09:45
Grafika: ARSO
Noč s ponedeljka na torek je bila zaenkrat najhladnejša noč v letošnji zimi. Najhladneje je bilo v Birni vasi v občini Sevnica. Z jugozahodnikom prihaja otoplitev, v četrtek in petek bo okoli +6°C.

V Birni vasi je bilo najhladneje

V noči s ponedeljka na torek je bilo v Posavju najhladneje v Birni vasi v občini Sevnica, termometer je tam ob 3. uri in 15 minut pokazal -10,6°C. Stopinjo in pol topleje je bilo na Lisci, hladneje od -7°C pa je bilo še na Malkovcu, Senovem, v Pišecah, Straži pri Krškem in na Raki.

Kakšno vreme bo v torek in sredo?

V torek bo v severni Sloveniji precej jasno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od -5 do 0, na Goriškem in ob morju od 1 do 6 °C. V sredo bo pretežno oblačno, nekaj jasnine bo občasno na severu Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od -10 do -2, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od -2 do 3, na Primorskem okoli 7 °C.

Najnižje jutranje temperature, 13. december 2022:

Vremenska postaja Najnižja jutranja temperatura:
Birna vas -10,6°C
Lisca -9,1°C
Malkovec -7,6°C
Senovo -7,2°C
Pišece -7,2°C
Straža pri Krškem -7,1°C
Raka -7,0°C
Bistrica ob Sotli -6,9°C
Bučerca -6,8°C
Kostanjevica na Krki -6,7°C
Bizeljsko -6,6°C
Vrhulje -6,6°C
Sromlje -6,5°C
Sremič -6,4°C
Sevnica (občina) -6,4°C
Blanca -6,2°C
Artiče -5,8°C
Leskovec pri Krškem -5,4°C
Krško -5,1°C
Cerklje ob Krki -4,4°C
Sevnica (šola) -4,1°C

Kako kaže?

V četrtek bo sprva delno jasno, po nižinah bo precej megle in nizke oblačnosti. Čez dan se bo povsod pooblačilo, na zahodu bo proti večeru začelo deževati.

Po nižinah bo deževalo

V noči na petek se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo. Po nižinah bo deževalo. Ob morju bo pihal jugo. V petek bo oblačno. Padavine bodo dopoldne prehodno oslabele, popoldne pa se bodo znova okrepile, meja sneženja se bo zvečer pričela spuščati.

Pa temperature?

V četrtek in petek bodo najvišje dnevne temperature okoli 6°C, v soboto bodo najnižje okoli 0°C, najvišje pa morda le stopinjo več. Bolj hladna bosta znova nedelja in ponedeljek - a z začetkom naslednjega tedna znova kaže na višje temperature.

vreme v posavju
sevnica
krško
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja