Skip to main content
Torek, 16. april 2024
19.03.2023
07:56
Foto: Fakulteta za turizem
Brežiška Fakulteta za turizem je pripravila FT karierni sejem, na katerem so lahko študenti in drugi, ki si želijo delati v turistični panogi, spoznali potencialne delodajalce.

FT karierni sejem je bil zlasti koristen za študente višjih letnikov

FT karierni sejem, ki ga je organizirala brežiška Fakulteta za turizem v petek, 17. marca, je bil izveden v dvorani Mladinskega centra Brežice. Sejem je bil zasnovan z namenom, da se študentom fakultete in tudi mladim iz Brežic predstavijo nekatere od večjih organizacij in podjetij, ki nudijo zaposlitve, študentsko delo, projektno sodelovanje ali prakso v turizmu. Obiskovalci so lahko spoznali predstavnike organizacij, kot so Turistična agencija Oskar, Turistična agencija Palma, Tri Lučke, Zavod za podjetništvo in turizem Brežice, Terme Čatež, Popotniško združenje Slovenije, Bananaway, Thermana Laško, Igralni saloni Admiral, Razvojni center Murska Sobota – Paviljon Expano, Hiring Greece, Kozjanski park, Nomago travel, Posavski muzej Brežice, Terme Olimia, Four Points by Sheraton Ljubljana Mons, Regionalna razvojna agencija Posavje in Rimske terme.

Sejem, ki ga je letos podprl tudi Zavod za podjetništvo in turizem Brežice, je bil zlasti koristen za študente višjih letnikov Fakultete za turizem, ki se v bližnji prihodnosti odpravljajo na obvezno opravljanje praktičnega usposabljanja. Ti so imeli priložnost navezati stike s potencialnimi mentorji in delodajalci ter tako pridobiti dragocene in koristne informacije o možnostih, ki jih ponuja turistični sektor. Poleg tega sejma so se udeležili tudi študenti, ki študirajo na angleških programih Fakultete za turizem v Ljubljani.

Fotogalerija (Foto: Fakulteta za turizem):

Znova dobra udeležba

Organizatorji sejma so bili zadovoljni s ponovno dobro obiskanostjo in številčno udeležbo, ki kaže na veliko zanimanje za turistično industrijo ter na potencial za uspešno kariero v tem sektorju. Sejem je tako predstavljal pomemben korak v pripravi bodočih strokovnjakov za turizem, saj je ponudil dragocene priložnosti za mreženje, izmenjavo idej in pridobivanje znanja.

(Fakulteta za turizem)

brežice

Pridružite se nam