Skip to main content
Petek, 1. december 2023
07.03.2023
21:56
Zdravstveni dom Brežice
Foto: ePosavje.com
V tem tednu v Zdravstvenem domu Brežice delujeta dva pediatra, v torek pa samo ena ambulanta. Kakšno je stanje z zdravstvenim kadrom v Zdravstvenem domu Krško?

V tem tednu v Brežicah le dva pediatra

BREŽICE Iz Zdravstvenega doma Brežice naprošajo uporabnike, da zaradi bolniških odsotnosti zdravnikov pediatrov v tem tednu, od ponedeljka, 6. do petka, 10. marca, otroške in šolske dispanzerje obiskujejo le za neodložljive obiske, ostale obiske pa načrtujejo za naslednji teden. 

V torek in petek le ena ambulanta, v četrtek dve / od štirih

Kot lahko razberemo iz objavljenega razporeda dela za predšolske otroke in šolarje, bo v torek in sredo delovala le pediatrična ambulanta dr. Cocojevića, v četrtek in petek še ambulanta dr. Laktić, v petek pa tudi samo njena ambulanta.

V Krškem je boljša situacija

V Krškem je stanje s kadrom boljše, zagotavlja župan Mestne občine Krško Janez Kerin. A tudi na področju pediatrije bi v Krškem potrebovali okrepitve. In kakšno je sicer stanje z zdravstvenim kadrom? "Po izjavi direktorice Zdravstvenega doma Krško je trenutno stanje še obvladljivo. Na posameznih področjih pediatrije in drugih specialističnih ordinacijah je problem z novimi zdravniki, z delovno silo s tega področja."

Kerin: "Zaenkrat se situacija obvladuje"

Z vodstom Zdravstvenega doma Krško imajo vzpostavljeno stalno komunikacijo. Kerin pravi, da "pomagamo, kolikor se da. Predvsem je tu reševanje stanovanjske problematike teh novih zdravnikov, ki prihajajo v naše okolje. Zaenkrat lahko rečem, da se situacija obvladuje."

brežice
zdravstveni dom brežice
zdravje
zdravstveni dom krško
krško
video

Pridružite se nam