Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
27.01.2023
10:53
Brežice
Foto: arhiv ePosavje
V brežiškem občinskem svetu sta dva nova svetnika, na četrtkovi seji so potrdili tudi člane stalnih delovnih teles občinskega sveta.

Brežiški občinski svet z novima članoma

BREŽICE V četrtek so brežiški svetniki na 1. izredni seji med drugim potrdili nov mandat ravnateljici OŠ Artiče Vesni Bogovič. Svetniki so potrdili mandata novima svetnikoma. Ker je Ivan Molan postal župan občine Brežice, ga bo v občinskem svetu nasledil Mihael Petančič, prav tako v občinski svet izvoljena svetnica Patricia Čular pa je sporočila, da bo nadaljevala s poklicnim opravljanjem nalog na mestu direktorice Občinske uprave občine Brežice. V občinskem svetu jo je nasledil Dražen Levojević.Svetniki so potrdili tudi sestave šestih odborov in dveh komisij ter imenovali člane Nadzornega odbora občine Brežice.

Molan o podpori brez glasu proti: "Dobra popotnica za v prihodnje"

Župan Ivan Molan je ob tem vesel, da so svetniki upoštevali in podprli njegov predlog in da se mesta v delovnih telesih občinskega sveta razdelijo proporcionalno glede na rezultate strank oz. list na volitvah. "Sklep o imenovanjih je bil sprejet brez glasu proti, kar je dobra popotnica za v prihodnje, da bo občinski svet, ne glede na različne politične poglede, sodeloval pri sprejemanju odločitev o pomembnih projektih in investicijah za občane," dodaja.

Večinska podpora predlogom

Predsednica Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, članica Gibanja Svoboda, Mojca Florjanič je ob tem dejala, "da je koalicija levih strank, ki jo sestavljajo brežiški odbori strank Gibanje Svoboda, Socialnih demokratov (SD), Levice in Desus," pripravila usklajene predloge kandidatur za člane delovnih teles občinskega sveta, ki so bili na občinskem svetu večinsko potrjeni."

Potrdili člane Nadzornega odbora

Člani Nadzornega odbora Občine Brežice v mandatu 2022-2026 so Franja Žokalj, Janko Strašek, Mojca Lovše, Darja Jamnik in Željko Nikezić.

brežice

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja