Skip to main content
Sobota, 13. april 2024
15.12.2022
17:13
Hidroalarm, 16. december 2022
Grafika: ARSO
Pretoki rek po državi so večinoma srednji in se počasi zmanjšujejo. Velike pretoke imajo še Ljubljanica s posameznimi pritoki v kraškem zaledju in Krka.

Taljenje snega bo naraščanje rek še pospešilo

Hidrologi pravijo, da bodo v četrtek preko dneva reke še naprej upadale, ponoči pa začele naraščati. Poleg krepitve padavin, bo naraščanje rek pospešilo tudi taljenje snega. Najprej in najmočneje bodo narasle reke v zahodni, južni in osrednji Sloveniji. Ob tem lahko pride do razlivanj predvsem ob Vipavi, Kolpi, Ljubljanici in posameznih rekah v njenem zaledju.

Velika vodnatost rek v soboto, naraščanje se bo še nadaljevalo

Večina rek bo veliko vodnatost dosegla v petek čez dan, v soboto se bo naraščanje rek še nadaljevalo. Kot pravijo v obvestilu, se lahko razlijejo tudi posamezne reke v porečju Krke. V noči na nedeljo bo večina rek že upadala, z izjemo kraških rek, ki bodo takrat dosegle največje pretoke.

Možnost poledice

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje, Urada za meteorološko prognozo, bo v četrtek zvečer in ponoči predvsem v severovzhodni Sloveniji po nižinah in dolinah z negativno  temperaturo nevarnost poledice. Poledica bo krajevno možna tudi drugod, razen v jugozahodni Sloveniji.

Vremenska napoved

Četrtek

V četrtek bo na Primorskem pretežno oblačno. Drugod bo sprva pretežno jasno, ponekod po nižinah bo megla ali nizka oblačnost. Čez dan se bo povsod pooblačilo, na zahodu bo proti večeru začelo deževati, dež bo v prvem delu noči zajel vso Slovenijo, le v Gornjesavski dolini bo lahko snežilo. Po nekaterih nižinah bo na začetku padavin nastajala poledica. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 6, na Goriškem in ob morju do 10 °C.

Petek

V petek bo oblačno, občasno bo deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem od 6 do 9, najvišje dnevne od 3 do 8, na Primorskem do 12 °C. V noči na soboto se bo meja sneženja ponekod spustila do nižin, na Primorskem bo zapihala burja.

Sobota in nedelja

V soboto sredi dneva bodo padavine povsod ponehale, popoldne se bo pričelo jasniti.V nedeljo bo pretežno jasno s hladnim jutrom. Po nekaterih nižinah bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost.

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja