Skip to main content
Sobota, 2. december 2023
19.09.2022
07:38
COVID-19 v Posavju
Foto: ePosavje.com
Občina Brežice je s septembrom uvedla novost na spletni strani občine. V spletnem servisu za občane oz. aplikacija eBreščan ponujajo občanom dodatno možnost za sodelovanje z Občino Brežice.

eBreščan

BREŽICE V aplikaciji, ki je preprosta za uporabo, sta na voljo dva obrazca - za vprašanja, ki jih želijo občani postaviti občini oz. občinski upravi in za predloge, ki jih občani želijo sporočiti, ker se jim zdijo pomembni za izboljšanje življenja v občini Brežice. Pobude, pripombe in opozorila ter vprašanja lahko občani uvrstijo na devet različnih področij, obsegajo pa vse od pobud za uvajanja novosti do npr. prijave nedelujoče javne razsvetljave.

Čim bolj

Kot je dejal župan Občine Brežice Ivan Molan, je želja občine, da se občani čim bolj povežejo z občinsko upravo in s storitvami občine. Občinska uprava bo preko aplikacije občanom na njihova vprašanja oz. pobude podala pojasnila in odgovore v čim krajšem možnem času.

Spodbujanje občanov pri soustvarjanju lokalne skupnosti in trud za transparentno delovanje

Občina Brežice sicer poleg vseh kanalov obveščanja in načinov sodelovanja z občani izvaja že drugi sklop participativnega proračuna, kjer občani sami predlagajo in izglasujejo projekte, ki si jih želijo v svojem kraju, v skupni višini 100.000 evrov letno za do 15 projektov (prvič je občina izvajala participativni proračun v letih 2020 in 2021, sedaj se izvaja cikel 2022 in 2023).

brežice

Pridružite se nam