Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
28.06.2019
10:51
Foto: Anton Hruševar
V Ivandolu so zaradi varnosti tako otrok kot krajanov, v preteklih mesecih začeli z obnovo avtobusnega postajališča, ki so ga starejši krajani postavili z prostovoljnim delom nekje okoli leta 1987.

V Ivandolu obnovili avtobusno postajališče

IVANDOL, KRŠKO Kot je dejal član sveta KS Leskovec pri Krškem Ivan Kranjčevič, se je pred leti ob neurju sprožil plaz za postajališčem in je celo postajališče (hiško) porinilo proti cesti. Žal, kot je dejal, ni na začetku bilo nobenega posluha ali reakcije glede obnove, zato so se odločili, da bodo to postajališče obnovili sami.

Kaj vse so postorili?

V obnovo so vložili veliko truda in dela, saj so morali postajališče odstraniti, odvoziti odvečno zemljo, obzidati inpovišati zid za postajo, da je ne bi ponovno zasulo. Potem so pporavnali in zamenjali okovje, zamenjali ter pobarvali leseni obod, zamenjali streho, prav tako pa so obnovili tudi betonski del postaje, ga malo povišali in naredili padec, da voda z glavne ceste ne bo več pritekala.

Fotogalerija:

Pri obnovi so sodelovali krajani Ivandola Nemške Gore in Kobil

V času obnove pa se je odzvala tako občina kot Krajevna skupnost in jim finančno priskočila na pomoč glede plačila materiala in strojnih ur, pri obnovi pa so sodelovali krajani Ivandola, Nemške Gore in Kobil. Tako kot so složno obnavljali, tako so tudi skupaj v petek, 14. junija, v popoldanskih urah v slogi na objekt pritrdili znak za avtobusno postajo, kasneje pa so druženje nadaljevali na novo odprtem igrišču v Kobilah.

Anton Hruševar

leskovec pri krškem
fotogalerija
krško

Pridružite se nam