Skip to main content
V Posavju 4.3° C Sreda, 24. 2024
29.11.2022
22:17
Regijski gasilski vadbeni poligon
Foto: arhiv ePosavje
Na območju nekdanjega olimpijskega bazena na Vidmu v Krškem je že dalj časa predvidena umestitev regijskega gasilskega poligona. Zdaj se vendarle premika, objavili so javni razpis.

Regijski gasilski poligon Krško

LJUBLJANA Gasilska zveza Slovenije je pred nekaj dnevi objavila javno naročilo za izgradnjo gasilskega poligona v Krškem ter dveh gasilskih centrov v Zagorju ob Savi in Žužemberku. Vadbeni poligon bo namenjen praktičnem usposabljanju gasilcev iz celotne regije, v sklopu katerega se bodo izvajale vaje s cevmi, lestvami, vaje v vrvni tehniki, reševanju iz višin in globin, če navedemo nekatere. Na vadbenem poligonu bo možno izvajati tudi vaje in tekmovanja gasilsko športnih tekmovalnih disciplin.

Ureditev gasilskega poligona, parkirna mesta in navezava na Tovarniško ulico

Kot pravijo v razpisni dokumentaciji, je predmet projekta Regijski gasilski poligon Krško, ureditev dostopa do predvidenega gasilskega poligona ter ureditev parkirnih in manipulativnih površin. V sklopu tega se predvidi tudi dodatna pot do parkirnih mest, ki se naveže na lokalno cesto LC 192581 - Tovarniška ulica. Projektno dokumentacijo za krški center so izdelali na podlagi tipske projektne dokumentacije, na podlagi katere je v Sloveniji nastalo - oz. so še v gradnji, podobni gasilski poligonu v Ormožu, Radljah ob Dravi, Jesenicah in Grosupljem.

Regijski poligon, gasilci

Kaj vse bo na poligonu?

Na poligonu bo stolp za vaje, betonski plato za vaje, bazen za vodo in betonski plato za tehnično reševanje. V sklopu projekta so predvideli tudi 21 parkirnih mest in dostopno cesta do parkirišča in ureditev manipulativnih površin.

Dokončanje del: 300 dni od uvedbe v delo

Na Gasilski zvezi Slovenije ponudbe za izvedbo javnega naročila zbirajo do 6. decembra. Če ne bo večjih zapletov, bo izvajalec znan v začetku naslednjega leta, rok za dokončanje del za izvedbo gasilskega regijskega poligona v Krškem je po objavljeni razpisni dokumentaciji 300 dni od uvedbe v delo.

krško
gasilci

Pridružite se nam