Skip to main content
V Posavju 4.6° C Nedelja, 26. marec 2023
27.01.2023
11:16
Koalicija v krškem občinskem svetu
Foto: ePosavje.com
V četrtek smo poročali, da bosta novi podžupanji Ivanka Černelič Jurečič iz Modre smeri in Brigita Piltaver Imperl iz Gibanja Svoboda. V koaliciji v občinskem svetu bodo sicer tri stranke.

V krški mestni koaliciji tri stranke

KRŠKO V občinskem svetu občine Krško je pred januarsko sejo nastala koalicija treh strank. Kot je pred sejo povedal župan Janez Kerin, "obstajata dogovor o sodelovanju treh partnerjev - Društva Modra smer, stranke SDS in Svoboda. Skupaj tvorimo zagotovljeno večino, s katero bom poskušal voditi ta občinski svet. Čeprav verjamem, da bodo tudi ostale politične stranke in predstavniki, ki sodelujemo v svetu, delovali tako, da bomo vse dobro projekte podprli, verjetno tudi soglasno."

"Ne vidim težav glede samega sodelovanja"

"Njihov namen v predvolilnih obljubljah je bil, tako kot moj, da bomo delovali v dobrobit naših občanov in dobri projekti so vedno tako usmerjeni in namenjeni temu. Tukaj ne vidim težav glede samega sodelovanja," dodaja Kerin. Sporazum o sodelovanju so že podpisali s stranko SDS, podpis z Gibanjem Svoboda pa je v fazi podpisovanja. Gibanje Svoboda ima v občinskem svetu 6 svetnikov, Slovenska demokratska stranka (SDS) ima 5 svetnikov, Lista Modra smer, katere člane je župan, ima v občinskem svetu 4 mandate. Omenjene tri stranke imajo skupaj 15 mandatov, v občinskem svetu je 29 članov političnih strank in list ter en predstavnik romske skupnosti.

Zapis dopolnjujemo.

Novi podžupanji in v.d. direktorice občinske uprave

Občinska uprava

V delovanju občinske uprave je s 1. januarjem prišlo do spremembe na vrhu. Nova vršilka dolžnosti direktorice Občinske uprave občine Krško je za naslednjega pol leta, oz. do imenovanja, postala Ajda Štrucl. Na Mestni občini Krško so objavili javni natečaj. "Nimam podatka o številu prijavljenih, zagotovo pa vem, da se je gospa Štrucl prijavila na ta natečaj," dodaja župan.

Podžupanji

Po januarski seji občinskega sveta v Krškem pa je jasno tudi, da sta novi podžupanji postali Ivanka Černelič Jurečič (Modra smer) in Brigita Piltaver Imperl (Gibanje Svoboda). > PREBERI VEČ

krško
politika

Pridružite se nam