Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
07.09.2022
12:25
Moč regenerativnega turizma za razvoj zelenega Posavja
Foto: RRA Posavje
Regionalna razvojna agencija Posavje je v torek na Treh lučkah v Krškem, organizirala
Izobraževanje s področja razvoja in promocije trajnostnih in digitalnih vsebin.

Moč regenerativnega turizma za razvoj zelenega Posavja

KRŠKO Izobraževanje z naslovom Moč regenerativnega turizma za razvoj zelenega Posavja je bilo namenjeno ponudnikom v vodilni destinaciji Čatež in Posavje, na katerem so vrhunski strokovnjaki govorili o svetovnih trendih v turizmu. Prisotni so bili predstavniki občin regije Posavje, lokalnih turističnih organizacij in gradov Posavja, turistični ponudniki, predstavniki Fakultete za turizem, izvajalci dogodka Luxury Slovenia ter predstavniki RRA Posavje, mag. Nataša Šerbec, direktorica RRA Posavje, Nataša Šterban Bezjak, vodja službe za projektno sodelovanje ter sodelavki Nataša Kežman in Tanja Bučar Gregorevčič.

Posavje polno priložnosti - 3P 2022

Izobraževanje se je pričelo z uvodnim nagovorom mag. Nataše Šerbec, direktorice RRA Posavje, ki je poudarila, da turizem predstavlja pomembno razvojno in poslovno priložnost v Posavju in temelji na povezovanju in dobrem sodelovanju vseh ključnih deležnikov na področju turizma znotraj vodilne destinacije Čatež in Posavje. Tako je Regionalna razvojna agencija Posavje na javni razpis za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji v letu 2022, ki ga sofinancira Slovenska turistična organizacija, prijavila projekt »Posavje polno priložnosti – 3P 2022«, v okviru katerega se je izobraževanje tudi izvedlo.

Fotogalerija (Foto: RRA Posavje):

Najnovejši trendi v razvoju svetovnega turizma

Na izobraževanju so ugledni strokovnjaki s področja turizma iz Slovenije in tujine z nami delili svoje bogate izkušnje in znanje o najnovejših trendih v razvoju svetovnega turizma ter možnostih njihove implementacije v nadaljnji turistični razvoj Posavja. Svoj pogled je skozi številne izkušnje predstavila mednarodno priznana strokovnjakinja na področju turizma, mag. Petra Stušek, direktorica Turizma Ljubljana in predsednica mednarodne organizacije City Destinations Alliance, ki je spregovorila o pomenu regenerativnega turizma, ki je trenutno najnovejši trend v turizmu in destinacijam predstavlja svojevrsten izziv. Gre za sodoben koncept, ki obiskovalce destinacij spodbuja, da sami pozitivno vplivajo na svojo izbrano počitniško destinacijo in pripomorejo k njeni pozitivni zapuščini.

Priznani mednarodni strokovnjak, ki že več kot dvajset let zaseda vodilne položaje v svetovno znanih turističnih destinacijah, Jonathan Gómez Punzón, direktor Turističnega urada Malage v Španiji, je govoril o tem, kako implementirati inovativne tehnološke rešitve v razvoj pametnih turističnih destinacij prihodnosti."

Turistična destinacija Čatež in Posavje

Izobraževanje je izvedeno v okviru Izobraževanja s področja razvoja in promocije trajnostnih in digitalnih vsebin za ponudnike v vodilni destinaciji Čatež in Posavje, ki ga je RRA Posavje prijavila v sklopu Javnega razpisa za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji v letu 2022 in je sofinancirano s strani Slovenske turistične organizacije. Dogodek je izveden v sodelovanju s šestimi posavskimi občinami: Brežice, Krško, Sevnica, Radeče, Kostanjevica na Krki in Bistrica ob Sotli.”

S primeri dobrih praks nam je Maša Klemenčič, predstavnica Slovenske turistične organizacije, predstavila trende in pomen certifikatov v turizmu. Spregovorila je o tem, kako lahko različni certifikati pripomorejo k povečanju uspešnosti deležnikov v turizmu in kako se gostje odzivajo na certifikate, ki jih srečujemo po vsem svetu.

Izmenjava izkušenj in primerov dobrih praks

Izobraževanja so se udeležili turistični ponudniki iz vodilne destinacije Čatež in Posavje, ki so z vrhunskimi strokovnjaki izmenjali svoje izkušnje in z njimi delili svoje primere dobrih praks. Odzivi udeležencev so bili pozitivni, saj so pridobili vrsto znanj in izkušenj, ki jim bodo pomagali pri nadaljnjem delu.

RRA Posavje

rra posavje
krško
brežice

Pridružite se nam