Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
05.08.2023
14:48
Krška vas, 5. avgust 2023
Foto: ePosavje.com
V Krški vasi pričakujemo zaostrovanje razmer, je na novinarski konferenci povedal predstavnik Agencije Republike Slovenije za okolje Janez Polajnar.

"V Krški vasi pričakujemo zaostrovanje razmer"

Na dopoldanski novinarski konferenci je Janez Polajnar iz Agencije Republike Slovenije za okolje povedal, da "poplave še vedno imamo. Številne reke v večjem delu države poplavljajo. Razmere se ne poslabšujejo tako drastično. Močno deževje je prispevalo k temu, da so reke v osrednji, severni in vzhodni Sloveniji še narastle, a v manjšem obsegu."

Največ težav bo na sotočju Save in Krke

Se pa poslabšujejo razmere na spodnjem toku reke Save, kjer se bo pretok še povečal. "Krka se razliva na izpostavlenih območjih. Največ težav pričakujemo na sotočju Save in Krke, ker ne bo mogla odtekati. V Krški vasi in okolici tekom dneva ter v nedeljo zjutraj in v nedeljo tekom dneva pričakujemo zaostrovanje razmer,

Kaj bo prinesla nedelja?

Nedelja nam bo prinesla nadaljnje upadanje rek, poplavljene površine se bodo zmanjševale, razen v spodnjih tokovih rek, kot so Sava, Drava in Mura.

Padavinska situacija se umirja

Bolj optimističen je bil prognostik na ARSO Brane Gregorčič. "Prinašam dobre novice. Vremenska situacija se počasi umirja. V minulih noči smo v 12 urah namerili med 20 in 50 litrov na kvadratni meter, čez dan pričakujemo med 15 in 30 litrov na kvadratni meter," je povedal.

V nedeljo še prehod hladne fronte, potem stabilno in topleje

Ob tem dodaja, da se padavinska situacija se počasi umirja, stopnjo opozorila so znižali na rumeno. Kot je dodal, nas bo v nedeljo od zahoda hitro presegla hladna fronta, "ob prehodu bo možen nastanek neviht. Fronta nas bo hitro prešla, v noči na ponedeljek se bo ponedeljek umirilo. V prihodnjem tednu kaže na stabilno vreme, od sredine tedna bo postopno topleje. Kar se tiče vremenske situacije, gre na bolje."

krka
brežice
poplave

Pridružite se nam

Novice iz Posavja