Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
20.10.2023
13:17
Foto: Mestna občina Krško
V letu 2023 v mestni občini Krško izvajajo projekte participativnega proračuna Moj projekt. Jeseni so zaključili s še enim zadnjih projektov, in sicer z obnovo in ureditvijo izvira Dul.

Projekt participativnega proračuna

V letu 2023 je Mestna občina Krško uspešno izvajala in uresničevala projekte participativnega proračuna "Moj projekt". Jeseni so zaključili z enim zadnjih projektov, izglasovanih v letu 2022 za leto 2023, to je obnova in ureditev izvira Dul v krajevni skupnosti Veliki Trn.

"Obnova in ureditev izvira pitne vode Dul, ki predstavlja turistično zanimivost, občasno pa poleg pitne vode konstantne temperature priteče tudi cviček," so zapisali pobudniki projekta iz Društva za ohranitev podeželja Veliki Trn. Prostovoljci so izvir že pred leti čistili in urejali, a so si želeli dodatne obnove in ureditve za obstoječi objekt in pohodniško pot.

Fotogalerija (Foto: Mestna občina Krško):

Izvir zgodbe in dediščine

V letu 2023 je potekala temeljita obnova izvira Dul, ki jo je izvedlo podjetje Gozdarstvo Janc, d.o.o. Pri postavitvi objektov so aktivno sodelovali člani Društva za ohranitev podeželja Veliki Trn. Projekt je financirala Mestna občina Krško, sofinancirali pa sta ga tudi Društvo za ohranitev podeželja Veliki Trn in Krajevna skupnost Veliki Trn.

Izvir Dul ostaja pomemben del lokalne skupnosti, kjer se prepletata naravna lepota in zdravilna voda, združujeta preteklost in sedanjost. Ta idilični kraj je opomnik o pomembnosti ohranjanja in cenjenja naravnih virov ter o obogatitvi življenja skupnosti. Izvir Dul ni samo vir vode, ampak tudi izvir zgodbe in dediščine, ki ga lahko vsi občudujejo in izkoristijo.

Veliki Trn
mestna občina Krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja