Skip to main content
Ponedeljek, 29. maj 2023
23.03.2023
20:58
Foto: arhiv ePosavje
V naslednjem tednu se bodo na območju Posavja usposabljali slušatelji mednarodnega tečaja kontrolorjev združenih ognjev. Usposabljanje bo pri letališču, v Kostanjevici na Krki in v Mirnski dolini.

Od ponedeljka do petka

BREŽICE Od ponedeljka, 27., do petka, 31. marca, se bodo namreč slušatelji mednarodnega tečaja kontrolorjev združenih ognjev usposabljali vsak dan na širšem območju letališča Cerklje ob Krki, Kostanjevice na Krki, Mirnske doline in Osrednjega vadišča Slovenske vojske Postojna. V Centru kontrolorjev združenih ognjev Slovenske vojske med 13. marcem in 21. aprilom poteka šesttedenski tečaj, ki se ga udeležuje enajst pripadnikov oboroženih sil iz šestih partnerskih in zavezniških držav.

Letala in helikopterji Slovenske vojske ter par zavezniških helikopterjev

Kot pravijo v Slovenski vojski, bodo usposabljanje slušateljev mednarodnega tečaja na območjih usposabljanja podpirale posadke letal in helikopterjev Slovenske vojske ter par zavezniških helikopterjev, ki bosta delovala samo na območju osrednjega vadišča. Posadke helikopterjev in letal bodo območja preletavala v določenih časovnih intervalih med 9. in 22. uro glede na trenutne vremenske razmere in razpoložljivost letalnikov.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Predvidene lokacije in čas usposabljanj:

  • ponedeljek, 27. marec, med 9. in 16. uro, Cerklje ob Krki in Mirnska dolina,
  • torek, 28. marec, med 10. in 21. uro, Postojna, Cerklje ob Krki in Mirnska dolina,
  • sreda, 29. marec, med 10. in 21. uro, Postojna, Cerklje ob Krki in Mirnska dolina,
  • četrtek, 30. marec, med 17. in 22. uro, Postojna, Cerklje ob Krki, Kostanjevica na Krki in Mirnska dolina,
  • petek, 31. marec, med 11. in 13. uro, Cerklje ob Krki in Mirnska dolina.
slovenska vojska
brežice

Pridružite se nam