Skip to main content
Petek, 23. februar 2024
23.10.2022
15:56
Brestanica, ureditev trga
Foto: ePosavje.com
V naslednjem tednu se bo začela obnova ceste pri gasilskem domu v Brestanici.

Začetek del v Brestanici

KRŠKO V naslednjem tednu bodo na glavni cesti Krško - Senovo pri gasilskem domu v Brestanici začeli z gradbenimi deli, ko bodo tam postavili ločilni otok prometa pred prehodom za pešce in kolesarje iz smeri Krškega. Po dostopnih načrtih se bo nov ločilni otok začel pri trenutnem uvozu na glavno cesto, v levem ovinku gledano iz smeri Krškega. Ob tem za boljšo zaznavanje otoka in prehoda za pešce ter kolesarje načrtujejo optično zavoro, ti. "Zobje" ter tri prometne znake, znake z notranjo osvetlitvijo. 

120 dni za dokončanje del

Z deli naj bi začeli 20 dni po uvedbi v delo, dela pa naj bi bila dokončana najkasneje 120 dni po uvedbi v delo - štiri mesece. "Rok za izvršitev vseh obveznosti izvajalca po tej pogodbi je 150 dni po uvedbi v delo," piše v pogodbi. 

V prvi fazi zapora ni predvidena

V prvi fazi projekta zapora na cesti ni predvidena, v drugi fazi del bo promet urejen izmenično s semaforji. Vrednost naložbe je nekaj več kot 445.000 evrov, Mestna občina Krško bo zagotovila skoraj 132.000 evrov, Direkcija Republike Slovenije za ceste pa nekaj več kot 313.000 evrov. 

brestanica
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja