Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
08.12.2022
08:37
Padavine do nedelje
Grafika: wxcharts.com
Vremenoslovci za nedeljo napovedujejo sneg do nižin. A pred tem bo deževalo že od petkovega jutra - največ padavin bo v noči na soboto in v drugem delu sobote.

Nad jugozahodno Evropo ciklon z vremensko motnjo

Vremenoslovci pravijo, da je nad jugozahodno Evropo ciklonsko območje z vremensko fronto, ki se bliža Italiji in Alpam. V višinah priteka nad naše kraje z jugozahodnim vetrom toplejši in vlažen zrak, ki bo v četrtek dopoldne prinesel občasne rahle padavine, po nižinah bo večinoma deževalo. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6 °C.

Sprva bo meja sneženja na 1300 metrih nad morjem

V petek bo oblačno in deževno, meja sneženja bo med 1300 in 1700 metri nad morjem, le v Zgornjesavski dolini lahko sneži do doline. Zvečer bodo padavine prehodno ponehale. Jutranje temperature bodo od 1 do 7, v alpskih dolinah do -2, ob morju 11, najvišje dnevne na Gorenjskem in Koroškem od 1 do 4, drugod od 5 do 10 °C.

V soboto se bodo padavine okrepile

V soboto bo oblačno, padavine se bodo čez dan znova okrepile, meja sneženja se bo pričela spuščati. V soboto zvečer ali v noči na nedeljo se bo meja sneženja spustila do nižin. Padavine bodo v nedeljo čez dan ponehale.

Povišal se bo vodostaj reke Krke

S prihajajočimi padavinami se bo znova povišal vodostaj reke Krke. Pretok Krke je po zadnjih padavinah v sredo ob 2. uri zjutraj v Podbočju dosegel 186 m3/s, v četrtkovem jutru je padel na 134 m3/s in bo do petkovega večera še rahlo upadal.

vreme v posavju
brežice
sevnica
krško

Pridružite se nam