Skip to main content
Petek, 1. december 2023
21.10.2022
11:17
Rumeni alarm, 21. oktober 2022
Grafika: ARSO
V soboto nas bodo dosegle padavine, v naših krajih bi lahko padlo do 15 mm dežja. Ponekod bodo možne tudi hudourniške poplave manjših vodotokov.

Kakšna je vodnatost rek po državi?

Vodnatost rek po Sloveniji je ustaljena s trendom počasnega upadanja. V večjem delu države so pretoki rek mali, le posamezne manjše reke na Gorenjskem imajo srednje pretoke. Reka Mura ima za ta letni čas izrazito malo vodnatost.

Petek in sobota

V petek se bo vodnatost rek še naprej počasi zmanjševala. V soboto čez dan bodo pričele naraščati reke na Gorenjskem in v Posočju, popoldan in zvečer pa tudi drugod po državi, zlasti v osrednji in južni Sloveniji. Reke na teh območjih bodo narasle do srednjih pretokov, predvsem reke na Gorenjskem in posamezne reke v osrednji Sloveniji bodo dosegle tudi velike pretoke.

Ob krajevnih nalivih lahko narastejo hudourniški vodotoki

Ob krajevnih nalivih lahko v soboto sredi dneva in popoldan narastejo tudi manjši hudourniški vodotoki, ob tem pa lahko pride do zastajanja in poplavljanja padavinske vode v več delih države. Reke v vzhodni Sloveniji bodo le zmerno narasle ali bo njihova vodnatost ostala nespremenjena. V nedeljo bodo reke povečini upadale, zmerno bodo naraščale Sava in Kolpa v srednjem in spodnjem toku ter Krka.

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam