Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
13.02.2024
07:44
Foto: Društvo Šola zdravja
Po zimskem premoru bodo v Društvu šola zdravja ponovno organizirali brezplačno vodeno vadbo "dihamo z naravo".

Brezplačna vodena vadba "dihamo z naravo"

Tedenska srečanja za krepitev čuječnosti in spodbujanje sprostitve bodo od marca naprej potekala na 26 različnih lokacijah po Sloveniji.

Namen brezplačnih vadb z umikom v mirne kotičke narave je, da udeleženci prepoznajo razliko med sproščenim in napetim stanjem telesa, ter v dobri uri dosežejo stanje sproščenosti.

Tudi letos se bodo srečanja pričela s kratkim sprehodom v naravi do lokacije vadbe, ki  telo spodbudi  v  gibanje. Kratki umiritvi sledijo različne tehnike sproščujočih vaj - dihalne tehnike za spodbujanje vitalnosti, vaje za hrbtenico za boljšo gibljivost ter meditacija za sproščanje in samozavedanje fizičnega in psihičnega počutja. Vadba se konča s  tehniko tapkanja za sproščanje živčnega sistema.

Celoten potek vaj vsakič vodi usposobljena oseba in jih izvaja v enakem zaporedju. Izbrane tehnike niso zahtevne, zato jih lahko udeleženci že po nekaj obiskih osvojijo in tudi uporabljajo v vsakdanjem življenju. Vadba je o prilagojena vsem generacijam, možnost brezplačne udeležbe pa med drugim omogoča tudi Ministrstvo za zdravje.

Odzivi vadečih iz preteklih sezon so zelo pozitivni; mnogi so v tej skupinski aktivnosti prepoznali možnost za tedensko sprostitev in druženje. Zato se v društvu veselimo nove sezone, že četrte po vrsti, ki bo tudi letos trajala vse do oktobra, z vmesnim poletnim premorom. 

Društvo Šola zdravja vabi, da se jim pridružite na brezplačni tedenski vadbi Dihamo z naravo, ki bo od marca dalje potekala v Brežicah

  • Vadba s skupino »Topol« bo potekala vsak torek, ob 9. uri. Udeleženci se bodo zbrali v parku pri Mladinskem centru, nasproti gradu.

Več informacij se nahaja tudi na spletni strani ali pa pišite vodji projekta Dihamo z naravo, Andražu Purgerju na elektronski naslov: andraz@solazdravja.si.

 Veselimo se srečanja in »dihanja« z vami v objemu narave!

Zapisala Ana Pirih

šola zdravja

Pridružite se nam

Novice iz Posavja