Skip to main content
Petek, 12. april 2024
23.02.2024
08:13
Prihodnji teden se bodo zimskih počitnic razveselili šolarji z vzhoda države, medtem pa bodo v šolske klopi spet sedli njihovi vrstniki iz osrednjega in zahodnega dela države.

Počitnice še za posavske otroke

Ta teden so počitnice uživali šolarji iz gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske regije ter Kočevja. Na počitnice se zdaj odpravlja še druga polovica šolarjev oziroma 85.399 učencev in 36.561 dijakov iz jugovzhodne Slovenije, koroške, podravske, pomurske, savinjske in posavske regije.

Veliko športnih užitkov, kreativne delavnice, izleti

Številne aktivnosti, ki se jih bodo otroci lahko udeležili med počitnicami, so pripravili pri Zvezi prijateljev mladine Maribor. Med drugim bodo organizirali kreativne delavnice, v okviru katerih se bodo spoznavali z umetnostjo zgibanja papirja in oblikovali živali, izdelovali bodo živalice iz volnenih cofkov (cofalice) in že tradicionalno pležuhe, ki jih bodo tudi postavili na ogled na mini razstavi. Organizirali pa bodo tudi kratke izlete, polne doživetij, v sredo pa se bodo odpravili v Tehno park Celje.

Poostren nadzor na smučiščih

Ker bodo smučišča tudi prihodnji teden polna otrok, najstnikov in družin, bodo policisti poostreno nadzirali spoštovanje predpisov. S tem naj bi zagotovili večjo varnost, zlasti otrok, in preprečili nepotrebne poškodbe.

Najpogostejši vzrok za nastanek nesreče je pomanjkljivo smučarsko znanje. Ravno zato je pomembno, da se mlade opomni na spoštovanje pravil, uporabo brezhibne opreme in jih spodbudi k varnemu ravnanju na smučišču, svetujejo. Posebno pozornost pa moramo nameniti tudi najmlajšim ter začetnikom smučanja in deskanja.

Naslednje počitnice bodo prvomajske

Skladno s pravilnikoma o šolskem koledarju za osnovne in srednje šole imajo učenci in dijaki jesenske, novoletne, zimske, prvomajske in poletne počitnice.

Naslednjih počitnic se bodo veselili čez dobra dva meseca, ko se bodo začele prvomajske počitnice.

Pred težko pričakovanimi poletnimi počitnicami pa šolarje čaka še veliko dela. Poleg sprotnega ocenjevanja se morajo nekateri pripraviti na nacionalno preverjanje znanja, dijake četrtih letnikov pa čaka matura.

počitnice
šola
šole v posavju

Pridružite se nam

Novice iz Posavja