Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
07.11.2022
09:11
CKŽ v Krškem
Grafika: ePosavje.com
Obnova Ceste krških žrtev v starem Krškem je v zaključni fazi, v ponedeljek se začne obnova od pokopališča naprej, podpisana pogodba tudi za ureditev Poti na Polšco.

Obnova Ceste krških žrtev od pokopališča naprej

KRŠKO S ponedeljkom se bo v Krškem znova spremenil prometni režim. Na delu najdaljše ulice v mestu od pokopališča do bencinske črpalke OMV bodo namreč nadaljevali z 2. fazo obnove Ceste krških žrtev. Ulico bodo odpirali po dokončanju posameznih faz, v katerih bodo med drugim na treh semaforiziranih križišč postavili krožišča, po novem bo krožišče tudi v zdaj še križišču za Kovinarsko. Gradbena dela bodo v tej fazi potekala do predvidoma konca novembra naslednje leto.

Obnova v starem Krškem

Tik pred zaključkom je tudi obnova istoimenske ulice v starem mestnem jedru, kjer so od Taverne do poslopja policijske postaje obnovili cestno in obcestno infrastrukturo. 

Stara Sevnica

Zapora na Glavnem trgu v Sevnici

Od sobote naprej bo zapora tudi v stari Sevnici. Iz Komunale Sevnica so sporočili, da bo zaradi menjave strehe na objektu na Glavnem trgu 27 zaprta cesta med 5. in 20. novembrom.

Podpisana pogodba za ureditev Poti na Polšco

Na Mestni občini Krško so 27. oktobra podpisali pogodbo za ureditev ulice na drugi strani reke Save. Po preureditvi križišča Ceste 4. julija in Strme poti ter ureditvi ceste do križišča k glavnem krškem vrtcu, bodo tako v naslednjih treh mesecih nadaljevali z obnovo ulice Pot na Polšco, od uvoza za Strmo pot do hišne številke Pot na Polšco 17. Na javnem zbiranju ponudb so najugodnejšo za dobrih 291 tisoč evrov oddali v družbi Kostak.

ceste
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja