Skip to main content
V Posavju -17.8° C Sobota, 1. april 2023
01.10.2022
20:41
Pilatus PC-9
Foto: arhiv ePosavje
Od ponedeljka naprej bodo v zraku znova pilatusi in helikopterji, zaključuje se sklepni del šesttedenskega izobraževanja kontrolorjev združenih ognjev. Usposabljanje bo tudi v Cerkljah ob Krki.

Usposabljanje JTAC kontrolorjev

Cerklje ob Krki, Mirnska dolina, Suha krajina, Kamniško Savinjske Alpe

BREŽICE Od ponedeljka, 3., do četrtka, 13. oktobra, se bodo slušatelji mednarodnega tečaja za kontrolorje združenih ognjev usposabljali na širšem območju letališča Cerklje ob Krki, Mirnske doline, Suhe krajine in Kamniško Savinjskih Alp.

Zaključek šesttedenskega tečaja

V centru kontrolorjev združenih ognjev Slovenske vojske se v petek, 14. oktobra, zaključuje šesttedenski tečaj, ki se ga udeležuje sedem pripadnikov oboroženih sil iz šestih partnerskih in zavezniških držav.

Med 9. in 17. uro

"Usposabljanje slušateljev mednarodnega tečaja bodo na območjih usposabljanja podpirale posadke letal in helikopterjev Slovenske vojske, ki bodo območja usposabljanja preletavala v določenih časovnih intervalih med 9. in 17. uro, lokacija in čas usposabljanja se bosta določili glede na trenutne vremenske razmere in razpoložljivost letalnikov," pravijo v Slovenski vojski.

Tokratni je že 11. mednarodni tečaj

Slovenska vojska po vzpostaviti akreditiranega, regionalnega in večnacionalnega Centra kontrolorjev združenih ognjev, ki deluje na letališču Cerklje ob Krki, izvaja 11. mednarodni tečaj.

Šesttedenski tečaj je sestavljen iz teoretičnega dela, na katerem slušatelji pridobijo znanje za izvajanje nalog kontrolorja in praktičnega dela na terenu, kjer pridobljeno znanje preverjajo z navajanjem letalnikov in drugih oborožitvenih sistemov Slovenske vojske. "Tečaj vključuje tudi usposabljanje na taktičnem simulatorju, kjer slušatelji izvajajo naloge v zahtevnejših in kompleksnejših scenarijih," dodajajo.

slovenska vojska
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice