Skip to main content
Petek, 1. december 2023
20.04.2023
12:38
4. faza obnove Ceste krških žrtev
Grafika: Kostak, d. d.
V ponedeljek se bo začela 4. faza obnove Ceste krških žrtev v Krškem od bencinske črpalke Petrol proti nakupovalnim centrom. Bencinska črpalka Petrol ostaja odprta za promet.

Obnova Ceste krških žrtev v Krškem

KRŠKO V ponedeljek, 24. aprila, zjutraj bodo - predvidoma po 7. uri - sprostili promet po delu Ceste krških žrtev od uvoza na bencinsko črpalko Petrol in izvoza iz nje. Po dokončanjem odseka med obema bencinskima črpalkama na CKŽ, bodo tako v ponedeljek začeli z izgradnjo krožnega krožišča in pripadajočih priključkov na območju obstoječega križišča »Lesnina – Kmetijska apoteka«.

Izvoz s Petrola samo proti stadionu

Kot so sporočili iz družbe Kostak, d. d., bodo dostop do trgovskih, proizvodnih, gostinskih in poslovnih objektov v »industrijski coni« omogočili, oz. uredili izmenično enosmerno s semaforiziranim načinom. Dostop bo samo iz smeri »Petrola«, izvoz pa samo v smeri proti »stadionu«. Začasni dostop do Kmetijske Apoteke bo potekal preko izvoza iz Petrola in bo namenjen izključno in samo za stranke Kmetijske apoteke. »Bližnjice« v smeri Drnovega tako ne bodo možne.

Prosijo za upoštevanje prometne signalizacije

Ob tem prosijo za razumevanje, strpnost in upoštevanje spremenjenega prometnega režima v času izvajanja gradbenih del. 

3,8 milijona evrov vreden projekt

Naložba na tej državni cesti je vredna 3,8 milijona evrov, od tega bo 2,3 milijona evrov za ureditev ceste prispevala Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, 1,5 milijona bo za ureditev javne razsvetljave in pločnikov prispevala Mestna občina Krško.

krško
ceste
obvestila

Pridružite se nam

Novice iz Posavja