Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
08.10.2022
19:56
V četrtek so pri Osnovni šoli Sava Kladnika Sevnica otvorili ulično vodno hiško. Gre za inovativno urbano opremo, ki na dveh lokacijah v Sevnici ponuja brezplačno pitno vodo iz omrežja.

Pri OŠ Sava Kladnika in pri Športnem domu Sevnica

SEVNICA Ulični vodni hiški sta postavljeni pri Osnovni šoli Sava Kladnika Sevnica in pri Športnem domu Sevnica. Vodni hiški imata funkcijo polnilne postaje za vodo. Mimoidoči si tako lahko natoči vodo v embalažo, ki jo je prinesel s seboj. V obeh hiškah je na voljo ohlajena in prefiltrirana naravna ali gazirana voda. Vodo je mogoče natočiti v pollitrsko, litrsko ali največ dvolitrsko embalažo. Dotok vode se avtomatsko zaustavi po natočeni izbrani količini, mogoče pa ga je zaustaviti tudi ročno s pritiskom na gumb. Hiški sta opremljeni z navodili in priporočili za uporabo, delujeta pa tudi v primeru nizkih temperatur.

Fotogalerija (Foto: Občina Sevnica):

Vodni hiški v sklopu projekta DIGIVODA

Vodni hiški sta del uspešno zaključenega projekta DIGIVODA. Namen inovativnega projekta, podprtega s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj, je spremeniti navade prebivalstva glede uporabe sveže pitne vode in poudariti pomen zaščite dragocenih vodnih virov lokalnega okolja. V sklopu projekta je bilo tako izvedenih več aktivnosti, ki so prispevale k ohranjanju vodnih virov in promociji uživanja vode iz vodovodnega omrežja.

Pri projektu so sodelovali Občina Sevnica, Javno podjetje Komunala d.o.o. Sevnica, Kostak d.d., Javno podjetje Komunala Brežice d.o.o., Društvo Univerza za tretje življenjsko obdobje Sevnica in Rokometni klub Sevnica.

Občina Sevnica

sevnica
digivoda
pitna voda

Pridružite se nam