Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
13.10.2023
13:44
Grafika: PGD Sevnica
Oktober je mesec požarne varnosti. Letošnja tema, požar v naravi, je usmerjena v osveščanje, da lahko že majhen izvor toplote v naravi hitro zaneti požar.

Oktober je mesec požarne varnosti

Letošnja tema, požar v naravi, je usmerjena v osveščanje, da lahko že majhen izvor toplote (npr. ogenj, iskrenje, vroč katalizator vozila) v naravi hitro zaneti požar velikih razsežnosti, kar lahko ogroža ljudi, živali in okolje. V sklopu letošnjega meseca požarne varnosti bo v soboto, 21. oktobra 2023, na Mali Jatni v Kladju pri Krmelju potekala občinska gasilska vaja, na kateri bo sodelovalo 150 pripradnikov služb zaščite in reševanje – poleg gasilcev iz 14 prostovoljnih društev tudi reševalna enota ZD Sevnica, policisti iz Policijske postaje Sevnica in Občina Sevnica. Gasilski vaji se bo pridružil tudi helikopter Slovenske vojske.

To soboto aktivnosti v PGD Sevnica

Vaja bo potekala na težko dostopnem terenu po scenariju »vžig podrastja pri čiščenju gozda«. Zbirna točka je v Kladju pri Krmelju v zaselku Breško. Lokalna skupnost obvešča, da bodo v času vaje, ki bo potekala od 9. ure naprej, sproženi znaki za javno alarmiranje. Že to soboto pa gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica vabijo na druženje in predstavitev njihovega dela. Od 13. ure naprej si bodo obiskovalci lahko ogledali gasilska vozila in gašenje z gasilniki, od 15. ure naprej pa bodo potekale prikazne vaje reševanja pri prometni nesreči, reševanja z vrvno tehniko in gašenja požara na vozilu.

sevnica
gasilci

Pridružite se nam

Novice iz Posavja