Skip to main content
Sobota, 9. december 2023
24.07.2023
09:30
Sevnica, razstava
Foto: Občina Sevnica
Župan Srečko Ocvirk si je ogledal dve razstavi, ki sta v poletnih mesecih na ogled v Knjižnici Sevnica.

V sevniški knjižnici na ogled dve razstavi

SEVNICA Društvo invalidov Sevnica je v sklopu praznovanj 50. obletnice delovanja, ki jo bodo obeležili naslednje leto, pripravilo razstavo sekcije ročnih del pod vodstvom Jožice Ameršek. Župana je včeraj skupaj z Jožico Ameršek in članicama sekcije ročnih del v sevniški knjižnici sprejel predsednik društva Franc Boljte.

Župan je pri ogledu razstave izpostavil pomen predstavitev društvenega delovanja in poudaril, da je Knjižnica Sevnica zelo dobra izbira. Knjižnica ni zgolj prostor za izposojo knjig, temveč je stičišče družbenega in družabnega življenja v kraju. Temu je pritrdila tudi direktorica Knjižnice Sevnica Anita Šiško, ki je izpostavila dostopnost sevniške knjižnice, ki se nahaja v centru mesta, hkrati pa ima urejeno infrastrukturo, ki omogoča dostop tudi osebam z oviranostmi. Razstavo si je v okviru odpiralnega časa sevniške knjižnice mogoče ogledati do 31. avgusta 2023.

Sevnica, razstava


Na pobudo domoznanskega oddelka sevniške knjižnice je nastala razstava, posvečena 100. obletnici delovanja sevniškega Tanina. Pri ogledu te razstave se je županu pridružil direktor podjetja Ivan Mirt, ki je skupaj z direktorico sevniške knjižnice in njeno sodelavko Tanjo Mikolič predstavil vsebino razstave. Župan je ob tem podjetju Tanin zaželel uspešno nadaljevanje poslovne poti na domačih in globalnih trgih.

Občina Sevnica

sevnica
knjižnica sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja