Skip to main content
Sreda, 27. september 2023
03.02.2023
09:46
Aladin, veter, 4. februar 2023
Grafika: ARSO
Vremenoslovci opozarjajo, da bo v soboto pihal močan severni veter. Po izračunih vremenskega modela Aladin bo vetrovno tudi v Posavju.

Zapihalo bo s severa

Po podatkih Oddelka za meteorološko prognozo na Agenciji Republike Slovenije za okolje bo predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji v soboto od zgodnjega jutra do poznega popoldneva pihal močan severni veter, ki bo presegal hitrost 70 kilometrov na uro, na izpostavljenih legah pa bo lahko pihalo tudi več kot 90 kilometrov na uro.

Kako bo v Posavju?

V Posavju bodo najmočnejši sunki severnega vetra na Bohorju in severni strani Gorjancev. Že zjutraj bodo sunki na Gorjancih presegali 50 kilometrov na uro, severnik bo najmočnejši po 13. uri - ponekod med Bohorjem in Orlico bodo sunki vetra lahko dosegli tudi 90 kilometrov na uro in več. Veter se bo nato umirjal in do nedeljskega večera povsem ponehal.

Kako to, da bo pihalo?

Nad zahodno Evropo je obsežno območje visokega zračnega tlaka s središčem nad Francijo. Iznad Severnega morja se čez srednjo Evropo proti jugovzhodu pomikajo cikloni z vremenskimi frontami in le malo vplivajo na vreme pri nas, od severozahoda k nam priteka dokaj topel in suh zrak.

Sneg na Bohorju, 23. januar 2023

Kako kaže?

Petek

V petek bo več jasnine na zahodu, na vzhodu pa bo bolj oblačno in večinoma suho. Čez dan bo zapihal jugozahodni veter, najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 12 °C.

Sobota

V soboto bo pretežno jasno, ponekod v severnih krajih občasno zmerno oblačno. Pihal bo okrepljen severni veter, na Primorskem popoldne burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, v mraziščih Notranjske do -10, ob morju do 4, najvišje dnevne od 5 do 11, na Primorskem do 15 °C.

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam