Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
14.10.2022
08:54
Vaja evakuacije v Dobovi
Foto: arhiv ePosavje
V Brežicah bodo v soboto od 13. do 19. ure v sklopu pokazne vaje Brežice 2022 pripravili več gasilskih vaj. Vaje bodo na hidroelektrarni Brežice, v Dobovi, Slovenski vasi, v Dobenem in v Brezini.

Na vaji bo sodelovalo vseh 31 gasilskih enot Gasilske zveze Brežice

BREŽICE Gasilska zveza Brežice bo v soboto med 13. in 19. uro pripravila večjo gasilsko vajo gasilskih enot Gasilske zveze Brežice. Vaja ''Brežice 2022'' bo potekala na različnih lokacijah v občini, zajemala bo različna vodenja in poveljevanja, sodelovalo pa bo vseh 31 gasilskih enot Gasilske zveze Brežice. Kot pravijo na Občini Brežice, "je cilj vaje predstaviti vse zmožnosti operativnega delovanja gasilskih enot Gasilske zveze Brežice, poseben poudarek vaje pa bo na štabnem vodenju in poveljevanju s pomočjo uporabe sodobne tehnologije."

Časovnica pokazne gasilske vaje ''Brežice 2022'':

  • 13.00 Prihod vabljenih na lokacijo GZ Brežice, Cesta svobode 17, 8250 Brežice
  • 13.15 Predstavitev operative GZ Brežice ter ogled ''Štabne vaje GE GZ Brežice''
  • 14.30 Ogled vaje ''Iskanje pogrešane osebe'' na jezu Hidroelektrarne Brežice
  • 15.10 Ogled vaje ''Poplave meteorne vode'' v naselju Dobova
  • 15.45 Ogled usposabljanj gasilskih enot na Vadbišču sil ZiR Občine Brežice v Poslovni coni Slovenska vas
  • 16.30 Ogled vaje ''Požar v naravi'' v naselju Dobeno
  • 17.40 Ogled vaje '' Požar industrijskega objekta'' v Poslovni coni Brezina
  • 18.20 Ogled vaje ''Osvetljevanje kraja intervencije'' v naselju Brezina

Enote 1. kategorije z novo opremo

V sredo so sicer v Brežicah gasilskim enotam 1. kategorije predali novo gasilsko opremo. "Z nabavo dodatne opreme, namenjene specializaciji gasilskih enot, še enkrat dokazujemo, da dajemo velik pomen enotam I. kategorije, katere predstavljajo zelo pomemben del požarnega in protipoplavnega varstva v svojih okoliših in na ravni celotne občine,'' je na svečani predaji poudaril predsednik Gasilske zveze Brežice Herman Premelč in dodal, da so z nakupom nove opreme gasilske enote povečali operativno moč in pripravljenost posredovanja ob naravnih in drugih nesrečah.

"Dati posluh vsem 31 enotam"

Poveljnik Gasilske zveze Brežice Darko Leskovec je na slavnostnem dogodku dejal, da je vizija Gasilske zveze Brežice dati poudarek vsem 31 enotam, saj so do sedaj večji del bremena nosile gasilske enote višjih kategorij, predvsem zaradi boljše opremljenosti. '"Vizija in program poveljstva Gasilske zveze Brežice in posluh župana Občine Brežice Ivana Molana so pripeljali do nabave in današnjega prevzema. Dodatna oprema za posredovanje pri naravnih nesrečah ter požarih daje gasilskim enotam večji pomen in odgovornost," je še povedal poveljnik Gasilske zveze Brežice.

Kaj vse so dobila društva?

Gasilska društva v brežiški občini so od srede bogatejša za nov priklopnik z rezervno količino 1.000 litrov penilnega sredstva, dobili so priklopnik za štabno vodenje intervencij s kompletom opreme, društvom so razdelili tri priklopnike s kompletom opreme za osvetljavo kraja intervencije s kompletom opreme, štirje reševalci so dobili opremo za reševanje iz višin in globin, društva so dobila opremo za zaščito dihal, opremo za posredovanje pri poplavah ter opremo za posredovanje pri vetrolomih in snegolomih.

Fotogalerija (Foto: Občina Brežice):

brežice
gasilci
napovednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja